Thumbnail
Πόσοι έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής;

Ενώ σε ορισμένες περιοχές του κόσμου "βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής" σημαίνει high-tech τουαλέτα Toto αυτοκαθαριζόμενη και με θερμαινόμενο κάθισμα (εκτός των άλλων ανέσεων) για ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας αυτό δεν σημαίνει και τίποτα αφού δεν έχει καν μία απλή τουαλέτα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη UNICEF -ταμείο για τα παιδιά των Ηνωμένων Εθνών- 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τουαλέτα, ενώ σχεδόν ένα δισεκατομμύριο αφοδεύει στο ύπαιθρο.

Η αφόδευση στην ύπαιθρο συνδέεται με την εξάπλωση των παρασίτων και της διάρροιας, η οποία σκοτώνει 300.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο. Ο κίνδυνος ξεπερνάει και τον τομέα της υγείας για γυναίκες ορισμένων χωρών οι οποίες μπορεί να διακινδυνεύσουν μία επίθεση αν πάνε μακριά από τα σπίτια τους για να ανακουφιστούν την νύχτα.
Ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών φτάνει στο 2030 οπότε και λογικά θα πρέπει να έχουν διασφαλιστεί "βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής" σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτά τα πλαίσια η Οφωτογράφος Ashley Gilbertson τράβηξε πλάνα από τουαλέτες σε όλο τον κόσμο για την UNICEF. Οι φωτογραφίες του συνοδεύονται από τα στατιστικά της UNICEF ενώ μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι εφημερίδες είναι διεθνής συνήθεια που συνδεύει τον άνθρωπο στο μπάνιο.

Βολιβία

Πολλές αγροτικές κοινότητες στη Βολιββία δεν έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Ενας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων δεν έχει τουαλέτες.


Μιανμάρ
Ογδόντα τοις εκατό του πληθυσμού της Μιανμάρ έχει πρόσβαση σε "βελτιωμένες συνθήκες υγιεινής" που συνχά σημαίνει ένας λάκκος αποχωρητήριο.


Ινδία
Ο Ναμπίν που βλέπετε στη φωτογραφία που κάνει χρήση της τουαλέτας της οικογένειάς του, αποτελεί εξαίρεση απο τον κανόνα των ινδικών χωριών όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθούν να πηγαίνουν στο ύπαιθρο. Υπολογίζεται ότι περίπου 540 εκατομμύρια κόσμος ή αλλιώς ο μισός πληθυσμός της Ινδίας δεν έχει πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής.


Νίγηρας
Εκτιμάται ότι το 73% του πληθυσμού του Νίγηρα εξακολουθει να αφοδεύει στην ύπαιθρο.


Μαλάουι
Σήμερα, το 41% του πληθυσμού του Μαλάουι έχει πρόσβαση σε κάποια μορφή αποχέτευσης


Γουινέα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
καταθλιψη
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Ένα σοβαρό φαινόμενο παρατηρούν οι ερευνητές και δεν έχουν τελική εξήγηση γιατί οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ