Thumbnail
Ο μοναδικός ταριχευτής των πτωμάτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Διαμαρτυρία φοιτητών και εργαζομένων  της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ στο ανατομείο της σχολής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη ο μοναδικός ταριχευτής των πτωμάτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών και των διοικητικών υπαλλήλων ενώ ο εργαζόμενος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία ταρύχευσης στο ανατομείο, υπέστη καυστικά εγκαύματα από τη φορμόλη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γεννηματά, όπου διέφυγε τον κίνδυνο.

Όπως καταγγέλουν οι φοιτητές, το γεγονός αυτό ήταν άμεση απόρροια των ελλιπώς συντηρημένων μηχανημάτων που καθημερινά χρησιμοποιεί ο ταρυχευτής και έχει διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές δίχως όμως να ενδιαφερθεί κάποιος για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι συνθήκες εργασίας στο ανατομείο είναι άθλιες κάτι που και ο ίδιος ο φοιτητικός σύλλογος της ιατρικής έχει αναδείξει αρκετές φορές.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμα εργατικό ''ατύχημα'' στις μέρες μας που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα 3 πρόσφατα εργατικά δυστηχήματα στα ορυχεία της ΔΕΗ, το εργατικό ''ατύχημα'' σε βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, το εργατικό δυστήχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής στην Κοζάνη κλπ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"