Thumbnail
Tο νέο «παιχνίδι»

Προβληματισμό προκαλεί σε γονείς και ειδικούς το νέο «παιχνίδι» που σαρώνει το διαδίκτυο –η πρόκληση της φωτιάς. Και τι κάνουν όσοι θέλουν να… παίξουν; Λούζονται από πάνω μέχρι κάτω με κάποιο εύφλεκτο υγρό, βάζουν φωτιά στα ρούχα τους και στη συνέχεια να πηδούν μέσα σε μια πισίνα. Φυσικά, το «παιχνίδι» πρέπει να βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο Youtube.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η νέα αυτή τρέλα, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στις ΗΠΑ, έφτασε και στην Ευρώπη και ήδη τραυματίστηκε ένας 11χρονος από το Λίνκολν.
Ο Όλιβερ Σαρπ χρειάστηκε να λάβει δερματικό μόσχευμα, καθώς έβαλε φωτιά στο μπλουζάκι του, τον τύλιξαν οι φλόγες και δεν πρόλαβε να βουτήξει στο νερό.

«Οι γονείς πρέπει να καθίσουν κάτω τα παιδιά τους, είτε είναι οκτώ είτε είναι 18, και να τους εξηγήσουν ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί online» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η επικίνδυνη αυτή «μόδα» μετράει ήδη τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επικίνδυνα «παιχνίδια» ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Πριν από περίπου δύο χρόνια έκανε «θραύση» το neknominate, ένα drinking game που προέτρεπε νεαρούς να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια να κάνουν μια ακραία δραστηριότητα. Παλαιότερα, είχε κάνει την εμφάνισή του το «παιχνίδι του πνιγμού» που προέτρεπε τους παίκτες να βάλουν μια ζώνη ή ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό τους μέχρι να αισθανθούν ευφορία από την έλλειψη οξυγόνου. Και τα δύο αυτά παιχνίδια προκάλεσαν το θάνατο παιδιών, εφήβων αλλά και νέων ενήλικων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Καρυστιανού
Μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στην κυβέρνηση: «Σας έχει τυφλώσει η αλαζονεία»
«Πυρά» Καρυστιανού για Μητσοτάκη, Κλάπα, Αδειλίνη: Ζείτε μέσα στη σήψη – Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες
Μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στην κυβέρνηση: «Σας έχει τυφλώσει η αλαζονεία»
ινεδιβιμ
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Εγκρίνεται δαπάνη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί θα πληρωθούν έγκαιρα, μέσα ή πριν τις θερινές τους διακοπές οι άνθρωποι που είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους...
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Εγκρίνεται δαπάνη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ