καρμ
Η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας είναι πολύ πιο απλή και καθαρή, βασισμένη μόνο σε τρία βασικά υλικά: αυγά, τυρί πεκορίνο Ρομάνα και γκουαντσιάλε (ένα είδος ιταλικού αλατισμένου χοιρινού)

Η καρμπονάρα, ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, έχει προκαλέσει πολλές παραλλαγές, με πολλές συνταγές να προσθέτουν υλικά όπως κρέμες, κοτόπουλο, μπέικον ή μαϊντανό.

Ωστόσο, η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας είναι πολύ πιο απλή και καθαρή, βασισμένη μόνο σε τρία βασικά υλικά: αυγά, τυρί πεκορίνο Ρομάνα και γκουαντσιάλε (ένα είδος ιταλικού αλατισμένου χοιρινού).

Η έλλειψη κρέμας ή άλλων πρόσθετων συστατικών αναδεικνύει την αυθεντική γεύση και την πλούσια υφή του πιάτου, αποδεικνύοντας ότι λιγότερα είναι περισσότερα όταν πρόκειται για την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα.

Συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα

Υλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. γκουαντσάλε
  • 4 ολόκληρα μεσαία αυγά (1 αυγό ανά μερίδα)
  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) τριμμένο Πεκορίνο Ρομάνο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το νερό για τα ζυμαρικά, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα καρμπονάρα.
  • Κόψτε το γκουαντσαλε σε μικρά κομμάτια, κύβους κατά προτίμνηση, και στη συνέχεια μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Όσο περισσότερο μαγειρεύεται το γκουαντσάλε, τόσο περισσότερο θα λιώσει το λίπος του και το κρέας του θα γίνει τραγανό. Ο βαθμός μαγειρέματος εξαρτάται από εσάς, ανάλογα με το γούστο σας. Κάποιοι το προτιμούν καλά ψημένο και άλλοι μαλακό.

Δεν χρειάζεται λάδι: η γκουαντσιάλε είναι ήδη λιπαρό, οπότε αποφύγετε το λάδι. Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε με ένα καπάκι.

  • Τώρα ετοιμάστε την κρέμα πεκορίνο. Έτσι, σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά και το πεκορίνο ρομάνο. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο τον κρόκο.
  • Το Pecorino Romano, το μόνο τυρί που συνιστάται για την παρασκευή καρμπονάρας, είναι ένα πολύ αλμυρό και γευστικό ιταλικό τυρί, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι.
  • Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε γρήγορα με ένα πιρούνι - ή με ένα σύρμα χειρός. Αυτή η σάλτσα από αυγά και τυρί πεκορίνο πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη. Αφήστε την στην άκρη προς το παρόν.
  • Όταν τα μακαρόνια βράσουν, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, βάλτε τα με το γκουαντσάλε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε την κρέμα και προσθέστε νερό από τα μακαρόνια, λίγο λίγο, μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη μορφή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χιονι
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία εν αναμονή – Πότε και που θα επηρεάσει
Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, κυρίως στα δυτικά
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία εν αναμονή – Πότε και που θα επηρεάσει
texniti noimosini
Τι ακριβώς είναι το «slop» και γιατί διαδίδεται τόσο γρήγορα στο Διαδίκτυο;
Η πιο ανησυχητική πτυχή του slop είναι το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta (ιδιοκτήτης του Facebook και Instagram), δείχνουν...
Τι ακριβώς είναι το «slop» και γιατί διαδίδεται τόσο γρήγορα στο Διαδίκτυο;
eopyy_6.jpg
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κλείνουμε ραντεβού με ιδιώτη γιατρό – Οι τελευταίες αλλαγές για τους ασφαλισμένους
Αν και το σύστημα είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί άμεσα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών, η εφαρμογή του παρατάθηκε κατά έναν μήνα...
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κλείνουμε ραντεβού με ιδιώτη γιατρό – Οι τελευταίες αλλαγές για τους ασφαλισμένους