Thumbnail
Νέα Ιωνία

"Κινηματογράφος: τεχνική της αποτύπωσης σε φιλμ εικόνων και η προβολή τους σε οθόνη από ειδική μηχανή με πολύ μεγάλη ταχύτητα  εναλλαγής  που να ξεπερνά την ταχύτητα του ματιού, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της φυσικής κίνησης.
Έτσι ορίζει τον κινηματογράφο το Λεξικό της  Νέας  Ελληνικής  Γλωσσάς.Υπάρχουν ωστόσο άπειροι ορισμοί του κινηματογράφου, όσοι είναι και οι θεατές του. Τι είναι ακριβώς ο κινηματογράφος το ξέρει ο καθένας από εμάς  πολύ καλά: ψυχαγωγία, παιδεία, ξέχασμα, χαλάρωση, ονειροπόληση ξεγέλασμα των δαιμόνων που φυλάμε μέσα μας, φυγή, κ. ο. κ "

Με αυτά τα λόγια αρχίζει η πρώτη ανακοίνωση μιας ομάδας ανθρώπων που αποφάσισαν με την εθελοντική τους δράση, το προσωπικό τους μεράκι και τις γνώσεις που έχουν να φέρουν τον κινηματογράφο στην γειτονιά της Νέας Ιωνίας και τις γύρω περιοχές

"Για εμάς  που πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, με την βοήθεια και την υποστήριξη του Δήμου Νέας Ιωνίας, κινηματογράφος είναι το μοίρασμα μιας εμπειρίας, η επιστροφή στη συλλογικότητα, κάτι που είναι πολύ ζωτικό και ανύπαρκτο  στις μέρες μας.

Ελάτε να γίνουμε μια παρέα, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να μοιραστούμε, να βρούμε λύσεις για εμάς, για την κοινωνία, για τον τόπο, για αυτούς που αγαπάμε ακόμα και για αυτούς που δεν αγαπάμε και που θα τους αγαπήσουμε, όταν τους γνωρίσουμε καλά μέσα από την επικοινωνία και την επαφή." τονίζουν στο εναρκτήριο λάκτισμα τους η Ξένια Πηρούνια απόφοιτη του Π.Μ.Σ Κινηματογραφικές και Πολιτισμικές σπουδές (ΕΚΠΑ), η Ελισάβετ Πηρούνια από το Τμήμα Σκηνοθεσίας της Κινηματογραφικής Σχολής Σταυράκου, ο Σταύρος Μάραντος Kαθηγητής Φιλολογίας, ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος, Ιωσήφ Πολυκάρπου, ο ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτης Πολύκαρπος Πολυκάρπου και ο Ξενοφών Κυριακόπουλος, Δημοτικός σύμβουλος.

Από την προβολή: Tσάιναταουν (Chinatown) | Ρομάν Πολάνσκι | Αμερική| 1974 Παίζουν: Tζάκ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουέι, Τζον Χιούστον

Ο δημοτικός κινηματογράφος Ν.Ιωνίας "Αστέρας" που φιλοξενεί από τον Οκτώβριο αυτή την προσπάθεια, έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής πέρα από κάθε προσδοκία, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή!

Το πρόγραμμα του "Αστέρα" άρχισε Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με την άλφα βήτα του Σινεμά  τον Σεργκέι Αϊζενστάιν και την "Απεργία" του έως τον Μίκαελ Χάνεκε και τη "Λευκή Κορδέλα", ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Αλέν Ρενέ, ο Στάνλει Κιούμπρικ, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Λίντσει Άντερσον, οι αδελφοί Νταρντέν και ο Κλίντ Ίστγουντ ανοίγουν νέους δρόμους στην ιστορία του σινεμά και μιλούν τον κινηματογράφο των επίμονων ερωτήσεων. 

To Πρόγραμμα του Ιανουαρίου

Το πρόγραμμα συνεχίζεται όπως θα δείτε και παραπάνω με ταινίες  οι οποίες προσπαθούν να ανιχνεύσουν "Το άλλο = το ξένο, το αντίθετο, το εχθρικό. Το αλλότριο = το εχθρικώς διακείμενο, ο εχθρός. Το παράδοξο = το οτιδήποτε φαίνεται άτοπο ως αντίθετο προς τις παραδεκτές αντιλήψεις, τα συνηθισμένα ή τα λογικώς αναμενόμενα. "

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ στο Facebook

https://www.facebook.com/events/1100176206701589/​

Από την προβολή («Εάν» (If… ) |Λίντσεϊ Άντερσον, Αγγλία| 1968 Παίζουν: Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Πίτερ Τζέφρει, Ντέιβιντ Γουντ)

 

Από την προβολή της ταινίας "Απεργία" (1925), την πρώτη μεγάλου μήκους, βωβή ταινία του πιονιέρου του κινηματογράφου Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Το πρόγραμμα με τις ταινίες που προβλήθηκαν  το προηγούμενο διάστημα

asteras

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναγνωστόπουλος
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν
Τι είπε ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν
ekpaideytikoi_yper_a-a
21ο συνέδριο ΟΛΜΕ - ΑΣΕ: Μακριά από την ανάγκη των εκπαιδευτικών να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ
«Η ΑΣΕ, που αποτελεί την 2η παράταξη σε δύναμη (με βάση τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί), δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν διαλυτικά φαινόμενα»...
21ο συνέδριο ΟΛΜΕ - ΑΣΕ: Μακριά από την ανάγκη των εκπαιδευτικών να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ