Thumbnail
Σε θέση μάχης πανελλαδικά οι μικρομεσαίοι αγρότες

Σε όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες για τα αγροτικά μπλόκαΣε όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες για τα αγροτικά μπλόκα

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στην τελική ευθεία μπαίνουν αυτή τη βδομάδα οι προετοιμασίες των μικρομεσαίων αγροτών για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει.

Στις αγροτικές περιοχές όλης της χώρας, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση συσκέψεις κι άλλες δράσεις, όπου γίνονται συζητήσεις για το πώς θα οργανωθεί με τον καλύτερο κι αποτελεσματικότερο τρόπο η κλιμάκωση και ο συντονισμός της πάλης.

Παράλληλα, παίρνονται μέτρα για την εξασφάλιση τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των αγροτών στα μπλόκα με τρακτέρ, που θα στηθούν σε οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία, όπως έχει αποφασιστεί στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 6 Δεκέμβρη.

Στη Θεσσαλία, που αποτελεί την «καρδιά» των αγροτικών αγώνων, τα τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες πολλών χωριών του νομού Καρδίτσας, περιμένοντας το «σήμα της εκκίνησης» για το χώρο όπου θα στηθεί το ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο. Την ερχόμενη Πέμπτη 14 Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή 15 Γενάρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών της Λάρισας και των Τρικάλων, όπως έχει αποφασιστεί σε συσκέψεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των δυο νομών. Θ' ακολουθήσει συνεννόηση και συντονισμός των θεσσαλικών Ομοσπονδιών, για να καθοριστούν ο χρόνος, ο τόπος και η μορφή της πανθεσσαλικής κινητοποίησης.

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στα παλιά διόδια Σελινούντας.

Πρόγραμμα δράσης υλοποιεί και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, με τους εξής σταθμούς: Αυτή τη βδομάδα, στις έδρες των δήμων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα οργανώσουν διαμαρτυρίες στους ανταποκριτές του ΟΓΑ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 11 το πρωί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις. Για την Τετάρτη 27 Γενάρη αποφασίστηκε παν-χανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σύσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μπλόκων έγινε χτες στη Νάουσα από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο), ενώ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών προετοιμάζονται για τη συγκέντρωση που θα κάνουν στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, σαν αφετηρία κλιμάκωσης με παμμεσσηνιακό μπλόκο.

Ακόμα, σε σύσκεψη που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, αποφασίστηκε την Κυριακή 17 Γενάρη να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της περιοχής. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, με περιοδείες και συσκέψεις τις επόμενες μέρες, θα κλιμακώσει την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα οργανώνει και το μπλόκο Γυψοχωρίου - Τριφυλλιού Πέλλας, αύριο Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Γυψοχωρίου, ενώ τα αγωνιστικά της βήματα από κοινού με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συντονίζει η Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Ανθήλης, που αποτελείται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας και Πελασγίας. Οι αγρότες της περιοχής βγάζουν κι αυτοί τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών από την περασμένη Κυριακή.

Τέλος, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε, αποφάσισε να διοργανώσει συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας, στη Δαλαμανάρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ