Ο CEO του Facebook έχει απορίψψει και μάλιστα από την αρχή πολλές προσφορές εξαγοράς του δημιουργήματός του!
Μάλιστα μόλις 4 μήνες από το εναρκτήριο λάκτισμα του Facebook άρχισαν να προσεγγίζουν επίδοξοι αγοραστές τον Ζούκερμπεργκ.
Παρακάτω θα δούμε σύμφωνα με τo "Facebook effect" το βιβλίο του editor του Fortune, David Krikpatrick δέκα εταιρείες που προσπάθησαν να εξαγοράσουν το Facebook αλλά απέτυχαν
1 Ένας ανώνυμος επενδυτής από τη Νέα Υόρκη
Το Φεβρουάριο του 2004 το facebook βγήκε στον αέρα. Τέσσερις μήνες μετά ο 20χρονος τότε Μαρκ Ζούκεμπεργκ δέχτηκε μία πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ από έναν ανώνυμο επενδυτή από τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον David Krikpatrick, ο Ζούκεμρπεργκ απέρριψε την πρόταση.
2 Friendster
Ο επόμενος μνηστήρας ήταν η εταιρεία Friendster, όπου η συμφωνία σχετιζόταν με το αν η εταιρεία θα είχε την δυνατότητα να αυξήσει το κεφάλαιό της στον γύρο της χρηματοδότησης που ακολούθησε, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
"Βρήκα μια μικρή εταιρεία έξω από το Harvard όπου ήρθα πολύ κοντά στην απόκτηση της" αναφέρει ο Scheinman, "μία start up που κανείς δεν είχε ακούσει έως τότε, μία εταιρεία με όνομα "The Facebook"
3 Google
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο "The Facebook effect" δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η google επισκέφτηκε το Facebook για να το αγοράσει.
4. Viacom
Κατά την διάρκεια της άνοιξης του 2005, το Facebook που ονομάζεται ακόμα "theFacebook' δέχτηκε 75 εκατομμύρια δολάρια για να αγοραστεί από την Viacom. Η Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είχε βγάλει από αυτή την προσφορά 35 εκατομμύρια δολάρια.
Λίγες εβδομάδες μετά η Viacom σύμφωνα με το βιβλίο "Facebook effect" προσέφερε 1,5 δις για την εξαγορά αλλά πάλι η συμφωνία δεν επετεύχθη.
5 My Space
To 2005 o CEO του MySpace DeWolfe επισκέφτηκε τον Ζούκερμπερκ και την ομάδα του προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του ανερχόμενου αντιπάλου τους.
6 NewsCorp
Τον Ιανουάριο του 2006, ο Ross Levinsohn αφεντικό της New Corp, συνάντησε έναν διαφημιστή του Ζούκερμπεργκ στο Los Angeles. Εκεί εξέφρασε την επιθυμία για αγορά του Facebook αλλά ανησυχούσε για το κατά πόσο η εταιρεία θα παρέμενε κερδοφόρα στο μέλλον.
7 NBC
Το βιβλίο του Kirkpatrick δεν αναφέρει πληροφορίες για αυτή την συναλλαγή που δεν έγινε
8 Yahoo!
'
Το καλοκαίρι του 2006 αποφάσισε να προσφέρει για την εξαγορά του Facebook, ενα δισεκατομμύριο δολλάρια. Επενδυτές του Facebook ήθελαν να το πουλήσουν, αλλά τότε ήταν η περιόδος που θα έβγαινε το newsfeed και ο Ζούκεμπεργκ τους έπεισε πως θα έβγαζε η εταιρεία παραπάνω από ένα δις!
9 AOL
Στα μέσα του 2006 o CEO της AOL Jonothan Miller αποφάσισε πως θέλει να αγοράσει το Facebook. Πρόσφερε παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα οποία και απορρίφθηκαν
10 Microsoft
Γιατί να μην σας αγοράσουμε για 15 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο CEO της Microsoft στον Ζούκερμπεργκ το 2007.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στηβ Μπάλμερ, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του Facebook το 2007. Επειδή γνώριζε πως πολύ δύσκολα το Facebook θα παραχωρούσε τον έλεγχο στην Microsoft, πρότεινε μία συμφωνία βάσει της οποίας η Microsoft θα είχε κάθε έξι μήνες την δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον 5% του Facebook. Και η προσπάθεια της Microsoft, όμως, έπεσε στο κενό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη