Thumbnail

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση τρακτέρ στο κόμβο Νίκαιας -η οποία διήρκεσε ώρες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο- με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των τρακτέρ έχει ξεπεράσει τα 1500.

Αριθμός, που καθιστά το μπλόκο της Νίκαιας ένα από τα πιο ισχυρά μπλόκα που έχουν στηθεί. Μάλιστα, όπως σχολιάζανε αγροτοσυνδικαλιστές των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που διοργάνωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κινητοποίηση των αγροτών, η τόση μεγάλη προσέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας καταδεικνύει την «λαϊκή εξέγερση της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Τα τρακτέρ, προερχόμενα κυρίως από την Καρδίτσα και την Λάρισα, αλλά και από τα Τρίκαλα, έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος και οι αγρότες του μπλόκου οργανώνονται για τις παραπέρα κινήσεις τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κατρούγκαλου με αγρότες-κτηνοτρόφους-αλιείς

Χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.
 
«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.

Νωρίτερα, εισερχόμενος στο υπουργείο, ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ισονομία και τη δικαιοσύνη, αλλά υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, όπου είναι απαραίτητο, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ