Thumbnail
Υπάρχουν δημοσιονομικά κενά 

«Σοβαρή» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ελληνική πρόταση για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας ωστόσο ότι στο βραχυχρόνιο διάστημα υπάρχουν δημοσιονομικά κενά.

"Η πρόταση είναι σοβαρή, μοιάζει να είναι βιώσιμη στο μακροχρόνιο διάστημα αλλά υπάρχουν δημοσιονομικά κενά στο βραχυχρόνιο διάστημα. Επομένως μειώνουν τις συντάξεις για τις επόμενες γενιές αλλά υπάρχει θέμα βραχυχρόνιο που πρέπει να επιλυθεί. Οι θεσμοί μιλούν με την Αθήνα, αυτό μπορεί να πάρει ακόμα δυο εβδομάδες αλλά θα επιμείνουμε στη διαδικασία" υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επισήμανε ότι μόλις ολοκληρωθεί το πλάνο για το συνταξιοδοτικό "μετά θα μπορούμε να ξέρουμε πως θα μοιάζει ο προϋπολογισμός από εδώ και στο εξής και να δούμε εάν αυτό είναι βιώσιμο" ενώ όπως είπε είναι απαραίτητο το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό "για να αντιμετωπίσουμε τη διαχείριση του χρέους στο μέλλον".

Σχετικά με το ΔΝΤ είπε: 

"Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε μια καλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση γιατί το σύστημα αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο και απορροφάει κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό μεγάλα ποσά και φυσικά ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, το δεύτερο είναι η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών στο μακροχρόνιο διάστημα, τα πρωτογενή πλεονάσματα και εάν αυτά μπορούν να τα κάνουν οι Έλληνες, μετά θα μιλήσουμε για θέματα χρέους. Νομίζω ότι είναι η σωστή σειρά", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

open eu
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Η OpenEU είναι μία από τις 14 νέες συμμαχίες, που έλαβαν χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής...
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου