Thumbnail
Κατηγορίες και για ποινικά αδικήματα

Σωρεία αδικημάτων και παραβάσεων φέρεται να "κουβαλάει" στο "ιστορικό" της η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα δρούσε και κατά τη διάρκεια πορειών, διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για "οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, σε συνεργασία με το Τ.Α. Χαλκίδας", η οποία έλαβε χώρα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε άτομα, ηλικίας από 22 έως 31 ετών.

Αμέσως σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τόσο για τα συγκεκριμένα άτομα όσο και για 19 ακόμη μέλη της συμμορίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, καθώς και παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν και στις οποίες διαπιστώθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων, περιλαμβάνονται εμπρησμοί και φθορές σε κτίρια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, επιθέσεις με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, σε πορείες, αλλά και εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Επίσης, στις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του, αλλά και στις 19-12-2015, μετά τη λήξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Περιστέρι επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Στις κατ' οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, δεκαεννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά, δύο αεροβόλα όπλα, ένα ομοίωμα πιστολιού, τρία φυσίγγια, μία πτυσσόμενη ράβδος καθώς και κουκούλες τύπου «full face».

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον κ.Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
texniti noimisini
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
Σαρώνει στους νέους εκπαιδευτικούς το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Χιλιάδες οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος νέων...
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
viasmos.jpg
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας
«Στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο… Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός»
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας