Thumbnail

Συντάκτης:  Α.Ψ.

Βρήκε το Πρώτο Θέμα «καυτό έγγραφο» που αναρτήθηκε στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας μετά την συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στην οποία συμμετείχε και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Το καυτό αυτό «έγγραφο» που στην ουσία είναι μια ανάρτηση της Γαλλικής Προεδρίας περιγράφει τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση, περιέχει σημεία της εισήγησης του Φ. Ολάντ και για το λόγο αυτό φυσικά είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο.

Η έγκυρη δημοσιογραφία του Θ. Αναστασιάδη χωρίς φυσικά να μιλάει για υπογραφές, πώς να το κάνει άλλωστε αυτό σε  μία ανάρτηση, σημειώνει ότι η ανάρτηση γίνεται κάτω από τη φωτογραφία των δύο αρχηγών! 

Οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη συνάντηση είναι φυσικά δεκάδες ενώ το ενημερωτικό κείμενο για το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι αναρτημένο χωριστά  ως «Δήλωση μετά τη συνάντηση με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες».

Ολόκληρο το κείμενο

Μια συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δηλαδή μεταξύ των ηγετών κυβερνήσεων και των ηγετών των κομμάτων, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των μελών της Επιτροπής ώστε να δώσουμε τη δική μας άποψη, την κρίση μας για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, τόσο όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων, την προστασία των συνόρων όσο και  για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης και την επιθυμία μας να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Πρώτα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η πρώτη είναι η επείγουσα ανάγκη που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δηλαδή μια βαθιά κρίση σε σχέση με τους πρόσφυγες. Οι απαντήσεις δόθηκαν αυτούς τους τελευταίους μήνες και έχουμε συνεισφέρει σε αυτές, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι κατευθύνσεις διασφαλίζουν ότι τα μέτρα θα είναι συμβατά με τις αξίες μας και πιο αποτελεσματικά.

Σας θυμίζω ότι η Γαλλία θα υποδεχτεί τα επόμενα δύο χρόνια ένα αριθμό 30.000 (προσφύγων).  Αλλά για να λειτουργήσει αυτός ο μηχανισμός και να εφαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα μέτρα σε ολόκληρη τη διαδρομή είναι απαραίτητη  η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και αυτό είναι που πρέπει να κάνει ολόκληρη η Ευρώπη. Εάν υπάρχει η προστασία των εξωτερικών συνόρων, θα αποφευχθεί η επαναφορά των εσωτερικών συνόρων, των εθνικών συνόρων, η οποία επίσης αποφασίστηκε  από ορισμένες χώρες ως εναλλακτική προστασία των εξωτερικών συνόρων, μονομερώς.

Θα αποφύγουμε να υποχρεωθεί η Ελλάδα - όπως συμβαίνει σήμερα - να διατηρήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας σε ανυπόφορες συνθήκες και για τους πρόσφυγες και για την Ελλάδα. Και θα αποφύγουμε έτσι  να υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας το Αιγαίο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτή τη θέση θα υπερασπιστούμε συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης αυτού που έχει ήδη ξεκινήσει με την Τουρκία. Η Τουρκία συμφώνησε να επανανπροωθηθούν εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα [...]

Το κείμενο συνεχίζει και πάντα σε πρώτο ενικό την τοποθέτηση στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν με αναφορές σε οικονομικά ζητήματα της ΕΕ αλλά και σε θέματα που αφορούν τη Γαλλία και ειδικά στην τρομοκρατία. Η δημοσιογραφία Αναστασιάδη αλλά και οι έγκυροι ακόλουθοί της βάφτισαν το κείμενο «επίσημο έγγραφο» και το παρουσίασαν ως κοινή δήλωση «Τσίπρα Ολαντ». Ετσι ήθελαν έτσι έκαναν!

Στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο της δήλωσης της Γαλλικής Προεδρείας μπορεί να τη διαβάσει ολόκληρη ΕΔΩ

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου