Παρεξήγηση ήταν τελικά η συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και ενός Σύριου στον καταυλισμό της Ειδομένης, τον οποίο κατηγόρησαν ότι αποπειράθηκε να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι.
Σε ρεπορτάζ του, το koutipandoras.gr σημειώνει ότι πηγές της αστυνομίας, αλλά και ΜΚΟ που βρίσκονται στον καταυλισμό, αναφέρουν μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.
Το κοριτσάκι βρισκόταν, σε μία από τις λιγοστές χημικές τουαλέτες.
Ο άτυχος πρόσφυγας χωρίς να γνωρίζει ότι το παιδί βρισκόταν μέσα, πήγε να ανοίξει την πόρτα και τότε εκείνο ξέσπασε σε φωνές αιφνιδιασμένο.
Το πλήθος του οποίου η ψυχολογία είναι στο ναδίρ λόγω της όλης κατάστασης, αντέδρασε χωρίς να εξετάσει τα γεγονότα και άρχισε να χτυπά τον άτυχο άντρα.
Χάρη όμως στην παρέμβαση μελών εθελοντικών οργανώσεων και αστυνομικών, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Ο έως τότε ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία και ανακρίθηκε με την βοήθεια διερμηνέα, όπως επίσης και το ανήλικο κορίτσι, το οποίο όμως αρνήθηκε ότι δέχθηκε επίθεση κι έτσι ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.
Η ψυχολογία του όχλου και η αναζήτηση εκ μέρους ορισμένων ΜΜΕ, για βιαστές πρόσφυγες και μετανάστες, είχε σαν αποτέλεσμα ένα ατυχές περιστατικό να λάβει διαστάσεις, τόνισε στο koutipandoras.gr πηγή σε ΜΚΟ που δραστηροποιείται στον καταυλισμό
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ