Thumbnail

Σε συνέντευξή στην γαλλική εφημερίδα Le PArisien, o γάλλος σύμβουλος μεταφορών Tζεράλντ Φελντσέρ αναφέρει ότι το επικρατέστερο είναι το σενάριο της επίθεσης για την συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουμε, το σενάριο της επίθεσης είναι το επικρατέστερο. Ένα αεροπλάνο ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σε μεγάλο υψόμετρο, πιθανότατα πάνω από τη θάλασσα ... Μπορεί να ήταν τοποθετημένη μία βόμβα στο αεροσκάφος , αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πλέον 100%. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι το πλήρωμα δεν μπορούσε να στείλει σήμα κινδύνου.  Και ξαφνικά είχαμε μία έκρηξη».

  
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Γιατί σιγά - σιγά απομακρύνεται το σενάριο μιας μηχανική βλάβης ή ενός ανθρώπινου λάθους;», ο Φελντσέρ απάντησε:  
  
«Το αεροπλάνο, το οποίο είχε ναυλωθεί από το 2003, είχε έμπειρο πλήρωμα μ' έναν πιλότο που είχε περισσότερες από 6.000 ώρες πτητικής εμπειρίας  ... Όλα δείχνουν πως φαίνεται απομακρύνεται το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή μηχανικής βλάβης. Αν υπήρξε έκρηξη του κινητήρα, το πλήρωμα θα είχε χρόνο να στείλει ένα μήνυμα αγωνίας. Θα είχαμε τουλάχιστον ένα σήμα. Εκτός εάν δεν είχαμε πληροφορίες από τους Κύπριους και τις αιγυπτιακές αρχές , όμως αυτό είναι απίθανο».

O Γάλλος υπουργός μεταφορών σημείωσε πως αν   βόμβα ήταν τοποθετημένη στο αεροσκάφος θα βρισκόταν στις αποσκευές των επιβατών ή σε κάποιο άλλο σημείο του αεροσκάφους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκης: «Να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας»
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της 106ης Συνόδου, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πιερρακάκης: «Να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας»