Thumbnail
Σε βάρος του ανηλίκου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Προθεσμία για να απολογηθεί ΑΎΡΙΟ, Τρίτη, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, πήρε ο 14χρονος που σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του ανηλίκου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Χριστίνα Καπαμά, στην οποία οδηγήθηκε σήμερα ο 14χρονος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, ο ανήλικος φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιης πράξης, η οποία «πάγωσε» την κοινή γνώμη. Δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν». Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια