Thumbnail
Μαύρη τρύπα 700.000 €

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Θεσσαλονίκη

Πίσω από τα σίδερα βρίσκονται πλέον ο πρώην πρόεδρος και η άλλοτε διευθύντρια των παιδικών σταθμών του δήμου Κιλκίς, για «μαύρη τρύπα» 700 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε το 2010. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον καθένα, χωρίς αναστολή, ενώ μαζί τους καταδικάσθηκε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών που όμως το δικαστήριο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα. 

Η υπόθεση αφορούσε έλλειμμα ύψους 700 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε κατά τη χρονική περίοδο 2007-2010 στα ταμεία των δημοτικών παιδικών σταθμών. 

Το δικαστήριο ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία καταδίκασε την τότε διευθύντρια και τον τότε πρόεδρο του νομικού προσώπου, δηλαδή του φορέα των δημοτικών παιδικών σταθμών, σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών τον καθένα, αφού πρώτα τους έκρινε ένοχους -μεταξύ άλλων αδικημάτων- για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Αποφάσισε μάλιστα, η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια πρώην πρόεδρος και άλλοτε διευθύντρια, να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές. 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών, ποινή η οποία είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. 

Με κάθειρξη 5 ετών τιμωρήθηκε ένας ακόμη -πρώην- πρόεδρος των παιδικών σταθμών, που αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. 

Ακόμη, ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με 3ετή αναστολή, επιβλήθηκε σε υπάλληλο-δημοτικό ταμία, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος -αντιπρόεδρος τότε των παιδικών σταθμών- αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. 

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης περιγράφει μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες με επίκεντρο το νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών του δήμου Κιλκίς, όπως πληρωμές χωρίς νόμιμα παραστατικά, εισπράξεις χωρίς έκδοση νόμιμων παραστατικών, πληρωμές όπου δεν αποδίδονταν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων, μη τήρηση των προβλεπόμενων βιβλίων διαχείρισης ούτε πρακτικών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 

Απολογούμενοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο πρώην δήμαρχος δεν απολογήθηκε και δεν παρέστη στην απόφαση του δικαστηρίου, επικαλούμενος προβλήματος υγείας δια του συνηγόρου του. 

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα