Thumbnail
Μενίδι

Τους μετανάστες που δουλεύουν 12ωρα για μερικά ευρώ, τους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους με τον πλέον τίμιο και ειρηνικό τρόπο στη χώρα μας, έχουν βάλει εδώ και καιρό «στο μάτι» φασιστοειδή στο Μενίδι. Οι θρασύδειλοι τείνουν να κάνουν καθημερινό το φαινόμενο των ξυλοδαρμών εναντίον των ξένων εργατών, με ορισμένους μάλιστα να καταλήγουν για πολλές μέρες στο νοσοκομείο. Τα τάγματα εφόδου, ξεκινώντας από διάφορα ορμητήρια, στοχεύουν ανθρώπους μετά τη δουλειά τους. Οχι μόνο τους επιτίθενται με γροθιές και με ξύλα, αλλά τους κλέβουν ό,τι απέκτησαν με κόπο από την εκμετάλλευση των αφεντικών τους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που συνομίλησε με ορισμένα από τα θύματα των επιθέσεων των φασιστοειδών, τα στόματα πια ανοίγουν, ο φόβος χάνεται. Δείχνουν πως απλώνουν το χέρι στη βοήθεια που τους προσφέρει το ΚΚΕ και τα ταξικά σωματεία της περιοχής. Γι' αυτό, και όπως είπαν πολλοί, θα βρεθούν σήμερα στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου. Μια συγκέντρωση καταδίκης των επιθέσεων, συγκέντρωση έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών.

«Τελείωσα τη δουλειά και γυρνούσα σπίτι», μας λέει ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των φασιστών πριν από περίπου ένα μήνα και ακόμα μετακινείται με πατερίτσες. «Αρχισαν να με ακολουθούν δύο μηχανάκια μόλις μπήκα στο στενό του σπιτιού μου - συνεχίζει - και μόλις απομονωθήκαμε γύρισα να τους κοιτάξω. Τότε, ο ένας μου έριξε γροθιά στο πρόσωπο. Ζαλίστηκα και έπεσα. Τότε κατέβηκαν όλοι και άρχισαν να με χτυπούν με ξύλα σε όλο μου το σώμα. Κανείς δεν βγήκε παρά το ότι φώναζα για βοήθεια. Εμεινα στο νοσοκομείο ''Γεννηματάς'' 10 μέρες, καθώς έχω σπάσει το πόδι μου, τη μύτη μου και έχω θλάσεις σε όλα μου τα πλευρά». Σχεδόν 12 χρόνια από τότε που ήρθε στη χώρα μας, έζησε το πρόσωπο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Παρ' όλα αυτά, μας δέχτηκε στο σπίτι του με ένα μεγάλο χαμόγελο και με την πίστη πως όλα καλά θα πάνε.

Την αντίστοιχη εμπειρία του μας διηγήθηκε ο 28χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, που χτυπήθηκε κοντά στο σπίτι του στο κέντρο του Μενιδίου, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας και έχει καταγραφεί από την Αστυνομία ως περιστατικό ρατσιστικής βίας. «Σταμάτησαν τρία αυτοκίνητα δίπλα μου. Από το πρώτο κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, με τον ένα να κρατάει μαχαίρι. Με απείλησαν και με έβρισαν ''τι δουλειά έχεις εδώ, να φύγεις να πας στην πατρίδα σου, έξω οι ξένοι''. Μετά το σπρώξιμο και τη γροθιά στο μάτι, μου έσπασαν το ποδήλατο και μου πήραν λεφτά και κινητό. Γύρισα όλα τα μαγαζιά ζητώντας βοήθεια. Κανείς όμως δε μου έδωσε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω με κάποιον» μας είπε. Παράλληλα, κατήγγειλε πως το φαινόμενο αυτό είναι σχεδόν καθημερινό, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να τριγυρνούν στους δρόμους για να τους επιτεθούν.

Τέλος, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, που με κόπο και ιδρώτα άνοιξε ένα μαγαζί χρησιμοποιώντας όλες τις οικονομίες που είχε, μας είπε πως «κι εμένα προσπάθησαν να με χτυπήσουν μία φορά, πίσω από το δημαρχείο. Φοβήθηκα πολύ γιατί ήταν 15 - 20 άτομα και ήμουν μόνος μου. Πρόλαβα και τους ξέφυγα, ίσως δε με κυνήγησαν κιόλας, παρά που με έβριζαν. Σκοπός μας πια είναι να βγούμε προς τα έξω, χωρίς φασαρίες. Να διώξουμε το φόβο. Και ξέρουμε πως το ΚΚΕ είναι πάντα δίπλα μας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_vaseis_panelladikes.jpg
Που θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου
Τι θα κάνουν οι βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου
Που θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου
exetaseis
Βάσεις 2024: Ποια Τμήματα δυσκολεύουν και ποια διευκολύνουν φέτος την πρόσβαση στους υποψήφιους
Τα Τμήματα που αύξησαν και τα Τμήματα που μείωσαν το συντελεστή βαρύτητας
Βάσεις 2024: Ποια Τμήματα δυσκολεύουν και ποια διευκολύνουν φέτος την πρόσβαση στους υποψήφιους