Thumbnail

Τα πρώτα χιόνια για φέτος έπεσαν στην περιοχή της Βασιλίτσας, του νομού Γρεβενών. Ήδη από το πρωί της Τετάρτης χιονίζει σε όλα τα ορεινά της περιοχής, σε υψόμετρο άνω των 1700 μέτρων. 

Το ύψος του χιονιού πλησιάζει τους δέκα πόντους και σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας κυμάνθηκε έναν έως μηδέν βαθμούς Κελσίου. Ακόμη η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης. Η πτώση της θερμοκρασίας έγινε πάντως αισθητή σε όλη την δυτική Μακεδονία, ενώ οι περισσότερες βουνοκορφές από τα 1700 μέτρα και πάνω, από το Βίτσι της Φλώρινας έως και το Γράμμο της Καστοριάς, έχουν ντυθεί στα λευκά.

Χαλάζι στην Αθήνα

Παράλληλα, ισχυρή χαλαζόπτωση λίγων λεπτών σημειώθηκε στο λεκανοπέδιο της Αττικής το μεσημέρι της Τετάρτης, ακόμη και σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροποβλήματα.

Προβλήματα σε διάφορους νομούς

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα προκάλεσε προβλήματα και σε άλλους νομούς της χώρας. 

Σε χωριά του νομού Ιωαννίνων σημειώθηκαν υλικές ζημιές από την ισχυρή βροχόπτωση και τους ανέμους.

Ακόμη, καταστροφές και ποικίλα προβλήματα προκάλεσαν μέχρι τώρα στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν τον νομό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα.

Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την αστυνομία, την πυροσβεστική και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αντιμετωπίζονται, όπως προσθέτει, οργανωμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανέκυψαν, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Τόσο, πάντως, στην ορεινή Καλαμπάκα, όσο και στην αντίστοιχη ορεινή περιοχή της Πύλης και ειδικότερα στον Ασπροπόταμο, τη Μεσοχώρα και την περιοχή από τη Γέφυρα Αλεξίου έως το Νεραϊδοχώρι, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, κορμών και στύλων της ΔΕΗ στο οδόστρωμα, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα των προαναφερόμενων περιοχών.

Στην Κρήτη, προβλήματα σημειώθηκαν στα Χανιά, και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σούδας, όταν απαιτήθηκε η συνδρομή τριών ρυμουλκών για να δέσει στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο Costa neoRiviera καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων ήταν αδύνατη η προσέγγιση στον προβλήτα. Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 1.250 επιβάτες και διαθέτει 700 άτομα πλήρωμα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό