Thumbnail
Ροδόπη

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στη Φιλλύρα της Ροδόπης, όπου τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει βήμα βήμα τις παθογένειες του παρελθόντος, και να εξασφαλίσει ισονομία για τους κατοίκους της Θράκης.

«Θέλουμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ροδόπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τη Φιλλύρα της Ροδόπης συνοδεία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Το πρώτο θέμα της ομιλίας του ήταν η εκπαίδευση και η μαθητική διαρροή που είναι μεγάλη σε αυτό το Νομό. "Η παιδεία είναι το μέλλον του τόπου", είπε. "Τα σχολεία της χώρας μας είτε είναι δημόσια είτε είναι ιδιωτικά, είτε είναι μειονοτικά είτε είναι μεικτά, ό,τι και νάναι να είναι σύγχρονα σχολειά, να παρέχουν σύγχρονη γνώση και να βγάζουν επιστήμονες, εργάτες, αγρότες, επιχειρηματίες, αλλά μορφωμένους ανθρώπους και προκομένους ανθρώπους".

Α.Τσίπρας "Θέλω η περιοχή σας να σταματήσει να έχει τα αρνητικά ρεκόρ. Να είναι η φτωχότερη της Ευρώπης. Θέλω να πάψουν οι νέοι να φεύγουν αλλά να ζουν και να προκόψουν εδώ. Να είναι ίσοι και ίσες απέναντι στο νόμο που ισχύει για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Οι κάτοικοι της Θράκης θα πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους"

Ο Αλ. Τσίπρας από τη Φιλλύρα της Ροδόπης τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει βήμα βήμα τις παθογένειες του παρελθόντος, και να εξασφαλίσει ισονομία για τους κατοίκους της Θράκης. «Θέλουμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ροδόπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

"Ο ιδιώτης πάροχος τηλεοπτικού σήματος, μία ιδιωτική εταιρεία που παρέχει τηλεοπτικό σήμα σε όλη την Ελλάδα άφησε ως εξαίρεση τις περιοχές της Θράκης έξω από την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος για τη δημόσια τηλεόραση αλλά και για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή είναι μία απαράδεκτη ενέργεια.¨"

«Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα ελληνικά κανάλια, τη ζωή και τις ειδήσεις σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Έδωσα εντολή χθες στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ώστε άμεσα στην περιοχή σας που αφορά 120.000 πολίτες, να σας δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μπορείτε να παρακολούθειτε όλες τις δημόσιες συχνότητες και τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης της επιλογής σας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας νωρίτερα στη Φιλλύρα.

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα