Thumbnail
Δημήτρης Νανούρης

Ψώνια, ψηφοθήρες και ψυχοπαθείς, ψοφοειδείς ψιττακοί, κυανοπράσινα παπαγαλάκια καναλιών και εφημερίδων πά’ να πει, έχουν συνασπιστεί ανά την υφήλιο με ανομολόγητο στόχο να πλήξουν την εθνοσωτήριον κυβέρνησιν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας περίθαλψης, όπου -προς τι να το κρύψωμεν άλλωστε- συντελείται τιτάνιον έργον. Διότι μπορεί η πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά με ολίγην Ακροδεξιά να εφαρμόζει πιστά ειδεχθή μνημόνια, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, αυξάνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και δίνοντας τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη, αλλά στην Υγεία κάνει κυριολεκτικά θαύματα.

Εμ πώς αλλιώς θα αντιμετώπιζαν τον ερειπιώνα των νοσοκομείων ο Ξανθός, που μαύρισε απ’ την προσπάθεια σε ενάμιση χρόνο, κι ο Πολλάκις που λιγόστεψε αισθητά σε συντομότερο διάστημα; Επικαλούμενοι υπερφυσικές δυνάμεις ασφαλώς. Και τα καταφέρνουν θαυμάσια. Ανταμείφθηκαν δικαίως από τους συντρόφους τους στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνοντας αντιστοίχως την τέταρτη και έβδομη θέση στην κάλπη για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Με το σπαθί τους. Καθότι έχουν μετατρέψει το υπουργείο της οδού Αριστοτέλους σε σημείο υπεροχής της πλατείας Κουμουνδούρου. Κι όμως. Διάφοροι εμφανώς μεμψίμοιροι και εμπαθείς βάλθηκαν να ακυρώσουν το δημιούργημά τους. Κατ’ αρχάς οι ασθενείς, που διαμαρτύρονται οι αχάριστοι για το ότι υποχρεώνονται να κουβαλούν απ’ το σπίτι κατωσέντονα, πανωσέντονα, κουβέρτες, μέχρι και φάρμακα. Δευτερευόντως οι οικείοι τους, οίτινες περιγράφουν με μελανά χρώματα τα τεκταινόμενα στα χειρουργεία και τους θαλάμους.

Ακολουθούν οι γιατροί, οι οποίοι αναδεικνύουν με κολάσιμες κινητοποιήσεις τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Καταϊδρωμένες από κοντά και ορισμένες γραφίδες με διαγωγή επίμεμπτο, όπως ο συγκάτοικος στη διπλανή σελίδα Γιώργος Σταματόπουλος, όστις χρησιμοποίησε περί τα μέσα Οκτωβρίου έφηβο συγγενή του, συνοδεύοντάς τον σε εφημερεύοντα εξωτερικά ιατρεία για να κάνει τάχα μου τρία-τέσσερα ράμματα στο χέρι, μεταβάλλοντας την εσκεμμένη πολύωρη αναμονή τους σε μνησίκακο αντικυβερνητικό χρονογράφημα με τίτλο «Μια νύχτα στον "Ευαγγελισμό"», «Εφ.Συν.», 12/10/2106.

Το εν λόγω βιτριολικό υλικό έφτασε μέσω ύποπτων ατραπών στα γραφεία του ρέποντα στον κιτρινισμό βρετανικού «Γκάρντιαν», φύλλο που συμμετέχει φως φανάρι στη διεθνή συνωμοσία κατά του Μαξίμου, και φιλοξενήθηκε στις σελίδες του με πηχυαία, ξύλινα γράμματα. Εξανέστη ο υπουργός. Ποιος είδε τον Ξανθό και δεν τον φοβήθηκε. Βουνό το δίκιο του. Βγήκε λοιπόν στα παράθυρα, εξαπολύοντας μύδρους κατά των Αγγλων ρεπόρτερ, επειδή έπλασαν ψευδεπίψευδη εικόνα του ΕΣΥ, παραδίδοντάς τους ταυτοχρόνως μαθήματα δημοσιογραφίας δι’ αρχαρίους.

Ακουσον άκουσον! Αναφέρθηκαν σε στοιχεία του 2012 οι αναιδέστατοι, τους κατακεραύνωσε. «Τι δείχνουν τα νεότερα δεδομένα;» ερωτήθη. «Του ’12 είναι τα πιο πρόσφατα» ξεκαθάρισε, αποκαλύπτοντας την απάτη. Τη σκυτάλη πήρε κατόπιν ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Πολλάκις, τοποθετώντας τα επίμαχα ζητήματα στη σωστή τους διάσταση, με το χαρακτηριστικό μειλίχιο ύφος του. «Είναι όλα ψόματα» απεφάνθη μετερχόμενος το σφακιανό ιδίωμα. «Ολα ψόματα». Αν πιστέψουμε το φληναφώδες παραλήρημά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδομήσει ένα ειδυλλιακό υγειονομικό σύστημα, το οποίο θα αποτελέσει δίχως άλλο την αφετηρία της πολυπόθητης ανάπτυξης. Μόλις μαθευτούν τα καθέκαστα στην αλλοδαπή, η χώρα θα πλημμυρίσει συνάλλαγμα από τον ιατρικό τουρισμό. Και εις άλλα με υγεία.

 

Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα