Η κρατική υπηρεσία τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) ενέκρινε 16 είδη βρώσιμων εντόμων προς πώληση και κατανάλωση στη χώρα, σύμφωνα με δημόσια εγκύκλιο της 8ης Ιουλίου που απευθύνεται στους εμπόρους τροφίμων.
«Με άμεση ισχύ, η SFA θα επιτρέψει την εισαγωγή εντόμων και προϊόντων εντόμων που ανήκουν σε είδη που έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλής ανησυχίας», ανέφερε η υπηρεσία στην επίμαχη ανακοίνωσή της.
Το «μενού»
Τα έντομα που έχουν εγκριθεί από την SFA περιλαμβάνουν ακρίδες, αλευροσκώληκες και πολλά είδη σκαθαριών. «Αυτά τα έντομα και τα προϊόντα εντόμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατανάλωση από ανθρώπους ή ως ζωοτροφή» δήλωσε η SFA, διευκρινίζοντας ότι τα έντομα δεν μπορούν να «συλλεχθούν από την άγρια φύση».
Όπως για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, η κατανάλωση εντόμων στη Σιγκαπούρη παραμένει καινοτομία. Οι ερευνητές έχουν καταγράψει περισσότερα από 2.100 βρώσιμα είδη εντόμων – πολλά από τα οποία είναι γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα και χρησιμεύουν ως βιώσιμη πηγή υψηλής πρωτεΐνης σε αντίθεση με τα ζώα που παράγουν μεθάνιο.
Η κατανάλωση εντόμων
«Τα έντομα είναι μια παραμελημένη πηγή πρωτεΐνης και ένας τρόπος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2022. «Η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης είναι η πηγή των αερίων του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής. Τα (καταναλωτικά) έντομα μπορούν να αντισταθμίσουν την κλιματική αλλαγή με πολλούς τρόπους», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το tacos με ακρίδες αποτελούν δημοφιλή λιχουδιά σε μέρη του Μεξικού. Μυρμήγκια, γρύλοι ή ακόμη και ταραντούλες τρώγονται συνήθως σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση