παιδιά
Ποια είναι τα 4 σημάδια που σύμφωνα με ψυχολόγους επιβεβαιώνουν ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό

Αν ρωτήσεις μερικούς γονείς, ποια χαρακτηριστικά θα ήθελαν να έχει το παιδί τους, σίγουρα θα σου απαριθμήσουν αρκετά. Σε κάποια θα συμφωνούν, σε άλλα θα διαφωνούν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι επιθυμούν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους.

Η δημιουργία δυνατών χαρακτήρων με ηθικές αξίες, αρχές, αυτοεκτίμηση και σεβασμό είναι προφανώς κάτι που το επιδιώκουν όλοι.

Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με το άλλο. Όλα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, έχουν πλάσει την προσωπικότητά τους κι όσο μεγαλώνουν τόσο πιο υπεύθυνα γίνονται. Έχει παρατηρηθεί πως ακόμα και οι γονείς που τα παιδιά τους είναι χαρισματικά, τις πλείστες φορές δεν καταλάβουν το προτέρημα που αυτό έχει.
 
Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί οι γονείς να έδωσαν την ίδια ανατροφή σε όλα τα παιδιά της οικογένειάς τους, ωστόσο ο τρόπος που το καθένα εξέλαβε αυτά τα ερεθίσματα ήταν διαφορετικός. Πώς, όμως, ένας γονιός θα καταλάβει, αν το παιδί του είναι χαρισματικό; Εκπαιδευτικός ψυχολόγος περιγράφει όσα πρέπει να παρατηρήσουμε στη συμπεριφορά και στη στάση του παιδιού μας.

Τα στοιχεία που μαρτυρούν πως έχεις χαρισματικό παιδί

#1 Έχει πάθος με ό,τι καταπιάνεται και όρεξη για ζωή

Ένα χαρισματικό παιδί αντιμετωπίζει τη ζωή με ενθουσιασμό. Η ενέργειά του είναι ανεξάντλητη και απολαμβάνει την κάθε ημέρα με ένα χαμόγελο. Χαίρεται να καταπιάνεται με νέες δραστηριότητες, που το γεμίζουν και το ευχαριστούν, βρίσκει ενδιαφέρον σε ό,τι συμβαίνει γύρω του και δύσκολα θα το δεις να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα.

#2 Είναι πολύ συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει

Όποια κι αν είναι η ηλικία του, το επίπεδο της συγκέντρωσης είναι καλύτερο από άλλα παιδιά. Δίνει προσοχή στα πράγματα που του ζητάς να δώσει, παραμένει συγκεντρωμένος μέχρι να φτάσει στη λύση ή το τέλος του παιχνιδιού ή της συζήτησης και τις περισσότερες φορές θυμάται ακριβώς ό,τι είχε ειπωθεί.

#3 Είναι ανθεκτικό

Ένα χαρισματικό παιδί μπορεί να ξεχωρίσει πιο εύστοχα τι είναι και τι όχι καλό για τον εαυτό του. Παρά τα τείχη προστασίας που υψώνουν πολλές φορές οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους, εκείνα επιθυμούν να «εκτίθενται» στις δυσκολίες με σκοπό την ψυχική ενδυνάμωσή τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ωριμάζουν και γίνονται πιο ανθεκτικά.

#4 Στοχεύουν στην εξέλιξη

Όσο καλά κι αν τα έχει καταφέρει μια ημέρα σε ένα μάθημα, η χαρά ενός χαρισματικού παιδιού θα διαρκέσει για λίγο, αφού αμέσως θα θέσει τον επόμενο στόχο του. Η καθημερινή εξέλιξη είναι αυτοσκοπός και συνάμα η κινητήριος δύναμη για κάθε πράξη του.

Πηγή: jenny.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έμφραγμα
Έμφραγμα: Πόσα χρόνια ζωής μας «κλέβει» – Ποιοι χάνουν τα περισσότερα
Ακόμη και έντεκα χρόνια ζωής μπορεί να «χάσει» μια 50χρονη γυναίκα από το προσδόκιμο επιβίωσής της μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου
Έμφραγμα: Πόσα χρόνια ζωής μας «κλέβει» – Ποιοι χάνουν τα περισσότερα