Thumbnail
«Καλό θα είναι όλοι οι φορείς αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί να επιδεικνύουν και την κοινωνική ευαισθησία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ενεργούν με τη δέουσα αποφασιστικότητα και ταχύτητα πέρα από γραφειοκρατίες και υποκειμενισμούς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τόσκας.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη ευαισθησία αυτού του είδους τα θέματα «γι αυτό καλό θα είναι όλοι οι φορείς αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί να επιδεικνύουν και την κοινωνική ευαισθησία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ενεργούν με τη δέουσα αποφασιστικότητα και ταχύτητα πέρα από γραφειοκρατίες και υποκειμενισμούς» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το θέμα με το παιδί της Πόλας Ρούπα.

«Μέσα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων υπάρχουν και τα ζητήματα τα ανθρωπιστικά που προκύπτουν, όπως προέκυψε και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζήτημα του παιδιού, άσχετα που έγινε κάποια προσπάθεια από πλευράς ορισμένων κύκλων να διογκωθούν ορισμένες καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Η πολιτική ηγεσία και του υπουργείου Δικαιοσύνης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, με ανθρωπιστική αντίληψη αντιμετώπισαν το θέμα και γι αυτό έληξε ουσιαστικά από χθες το βράδυ και το πράγμα παίρνει τον δρόμο του με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό το παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα».

Αναφερόμενος στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ο υπουργός είπε ότι ήταν μία δύσκολη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «ξεδόντιασε τις ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα» και επισήμανε ότι συνεχίζονται οι έρευνες με πολύ συστηματικό τρόπο.

Σημείωσε, δε, πως «η τρομοκρατία και όσοι την επιλέγουν σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πέρα από απαράδεκτη, παράλογη, κάνει κακό και στις αγωνιστικές λαϊκές διεκδικήσεις, συντηρητικοποιεί την κοινωνία, αποπροσανατολίζει νεαρά παιδιά και ευτυχώς δεν είναι παρά ελάχιστοι που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και στα ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας απ' όπου και αν προέρχεται, αλλά και στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εγκλήματος», ενώ με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλες χώρες διαβεβαίωσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήσυχος γιατί δεν υπάρχουν ούτε οι συνθήκες ούτε οι κίνδυνοι που υπάρχουν αλλού».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τους πρόσφυγες στο κέντρο της Μόριας, είπε πως «μεταφέρονται πρόσφυγες από τη Μόρια σε κάποιο ξενοδοχείο», επισήμανε πως «υπήρξαν και κάποιες αντιρρήσεις ξενοδόχων στο να δεχθούν πρόσφυγες» και τόνισε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν τι άλλο μπορεί να γίνει «για να μπορούν να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες γι αυτούς τους ανθρώπους, όπως υπάρχουν στον ηπειρωτικό χώρο, όπου έχει καλυφθεί το θέμα από την πλευρά ξεχειμωνιάσματος και καλύτερων συνθηκών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι