Thumbnail
Τι πρότεινε

Τη μη έκδοση των δύο πρώτων, από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, πρότεινε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου.

Αρχικά, πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι συγκεκριμένο και σαφές. Σχετικά με την ουσία των κατηγοριών που αποδίδουν οι τουρκικές αρχές, η Βασιλική Θεοδώρου ανέφερε ότι τα στοιχεία που έχουν σταλεί πάσχουν από γενικότητες και αοριστία.

Η ίδια τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το αίτημα των τουρκικών αρχών γίνει δεκτό, πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως ανέφερε υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία που συνηγορούν ότι οι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης και ασφαλούς μεταχείρησης.

Οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί που δικάστηκαν σήμερα, είχαν σε πρώτο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών αντιφατική δικαστική μεταχείριση. Για τον ένα έχει κριθεί να μην εκδοθεί και για τον άλλον το αντίθετο.

Κατά τη σημερινή πρώτη δίκη στον Άρειο Πάγο, πολλοί άνθρωποι της πνευματικής ζωής και της πολιτικής που τάσσονται κατά της έκδοσης των στρατιωτικών έδωσαν το παρόν, ενώ πολλοί από αυτούς κατέθεσαν και ως μάρτυρες.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες ενώ αύριο και μεθαύριο πρόκειται να εκδικαστούν και οι υποθέσεις των υπολοίπων Τούρκων αξιωματικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια