Thumbnail
Νίκη του Ολυμπιακού

Έστω και χωρίς τον ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη, αλλά με 150 φιλάθλους στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», 69-67, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη του (στα πλέι οφ του 2015) από το 2000 σε αυτή την καυτή έδρα. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα, οι 16 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του Γιώργου Πρίντεζη, οι 11 του Ματ Λοτζέσκι, οι εξαιρετικοί Παπανικολάου (8 ριμπάουντ), Γκριν και Ουότερς, αλλά και το σταθερό χέρι του Βαγγέλη Μάντζαρη από τη γραμμή του φάουλ έριξαν ακόμη χαμηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα (7 - 10) την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν τα καθαρό μυαλό και την εμπειρία να διαχειριστούν τα τελευταία δευτερόλεπτα, μετά από μάχη σώμα με σώμα για 40 λεπτά. Σε συνδυασμό με την ήττα της Μπασκόνια και της Φενερμπαχτσέ (η Ρεάλ υποδέχεται την Μακάμπι την Παρασκευή), η ομάδα του Πειραιά έχει πλέον λιγότερους ανταγωνιστές για τη δεύτερη θέση. Ο Πέτερι Κοπόνεν πέτυχε 16 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Τάιρις Ράις για τους «μπλαουγκράνα», ενώ 12 είχε ο Αντε Τόμιτς (συν 9 ριμπάουντ). Οι Καταλανοί δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Στράτο Περπέρογλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 51-54,  67-69 

Με τον Λοτζέσκ στο δύο αντί στο τρία, εν τη απουσία του αρχηγού του Βασίλη Σπανούλη, (Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοβ οι άλλοι τέσσερις) ξεκίνησε τον αγώνα με τους Καταλανούς ο Ολυμπιακός. Ντόελμαν και Ράις μπήκαν ζεστοί και ευστόχησαν σε τρίποντα, όπως και ο Πρίντεζης για το 6-5. Ο Ναβάρο με τον Μάντζαρη προσωπικό... φρουρό ευστόχησε από τα 6.75, 9-7, ενώ οι Καταλανοί ξέφυγαν και με +6, 15-9. Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος σε ελεύθερα σουτ και μειονεκτούσε στα ριμπάουντ, εκεί που ο Τζάστιν Ντόελμαν εκανε θραύση. Η είσοδος του Γκριν (αντί του Μάντζαρη)  επέτρεψε στην ομάδα του Πειραιά να μειώσει τη διαφορά, αφού ο Αμερικανός γκαρντ όχι μόνο τα πήγε καλύτερα μαρκάροντας τον Ράις, αλλά σημείωσε και σε 20-17 , πόντους, μετά το γκολ φάουλ του Πρίντεζη (15-11) με 6 προσωπικούς πόντους. Οι τρεις τελευταίοι του, στην εκπνοή της 1ης περιόδου, με τρίποντο με ταμπλό από τα δέκα μέτρα! Με νέο τρίποντο του Γκριν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 20-20. Χαμηλό σχήμα και από τους δύο προπονητές, εντυπωσιακές μονομαχίες στη ρακέτα ανάμεσα σε Τζάστιν Ντόελμαν και Κεμ Μπιρτς, με τον πρώτο να μετρά 7 ριμπάουντ στο πρώτο 20αλεπτο ήταν το σκηνικό στη 2η περίοδο. Ο Ολυμπιακός πίεζε σε κάθε φάση και ήταν η άμυνα αυτή που το διατηρούσε σε διεκδίκηση νίκης, 28-28. Όμως, η ευστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα έξω από τη γραμμή του τριπόντου συνεχίστηκε και αυτή τη φορά ήταν ο Φινλανδός Πέτερι Κοπόνεν που «έγραψε» το +6, 33-27. Μία βολή του Αθηναίου και μία του Μάντζαρη είχαν ως αποτέλεσμα το 33-29, σκορ ημιχρόνου. 

Προβάδισμα, 33-34, πήρε η ομάδα του Πειραιά με σερί 5-0 (τρίποντο Λοτζέσκι και δίποντο Παπανικολάου μετά την ανάπαυλα). Νέο τρίποντο του Παπανικολάου έδωσε αέρα τριών πόντων στους «ερυθρόλευκους», 37-40. Οι παίκτες του ΣΦαιρόπουλου πήραν πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, βγήκαν στον αιφνιδιασμό και σκόραραν σε ανοικτό γήπεδο, με τον γρήγορο ρυθμό που τους αρέσει να τους ευνοεί. Το κάρφωμα του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό σήμανε το 43-48. Η έξοδος του «Παπ» που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση επέτρεψε στους «μπλαουγκράνα» να ισοφαρίσουν, 48-48, με βολές του Κόπονεν. Ο Ντομινίκ Ουότερς, στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του στη Εuroleague, με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ό,τι μπορούσε (με μεγάλο απόντα τον Σπανούλη), 48-52. Η τέταρτη περίοδος θα ξεκινούσε από το +3, 51-54, για τον Ολυμπιακό, μετά το τρίποντο του Κόπονεν και 2/2 βολές του Λοτζέσκι. Οι Ισπανοί αισθάνθηκαν ανωτερότητα, 64-58, με έμεσο τρίποντο του Ρένφροε, καλάθι του Αντε Τόμιτς και λει απ του Ράις μετά από δικό του κλέψιμο. Όμως, το τρίποντο του Μάντζαρη στο επιμέρους σκορ 10-2 των γηπεδούχων, 64-61 έμελλε να είναι το έναυσμα για μία μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Πρίντεζη, καλάθι του Μιλουτίνοβ και του Λοτζέσκι. Τι κι αν ο Κόπονεν με τρίποντο ισοφάρισε σε 67-67. Ο Μάντζαρης κέρδισε το φάουλ και με απόλυτη ακρίβεια στην εκτέλεση των δύο βολών έβαλε την «υπογραφή» του στη 12η νίκη του Ολυμπιακού σε 17 αγωνιστικές, 7η στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις. Ο Τάιρις Ράις ήταν άστοχος και ο Κώστας Παπανικολάου πήρε το αμυντικό ριμπάουντ!

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτιτς (Σερβία), Πέτεκ (Σλοβενία) 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 16 (1), Ντόλμαν 5 (1), Ντόρσεϊ 7, Κλαβέρ 4, Ναβάρο 3 (1), Βεζένκοφ 2, Όλεσον, Κόπονεν 16 (4), Ρένρο 3, Τόμιτς 12.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):  Γκριν 8 (2), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 8, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 6 (1), Λοτζέσκι 11 (1), Αθηναίου 1.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα