Thumbnail
Τα πάντα οργανωμένα στην ακρίβεια

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό, το οποίο θα ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου Άλσος Βεΐκου και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου  θα φθάνει στο ιστορικό κέντρο,- Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός -και θα ανεβαίνει από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί.

Η νέα ολοκληρωμένη Γραμμή του Μετρό, η Γραμμή 4 που θα συνδέει τον Περισσό με την Λυκόβρυση, θα έχει μήκος 33 χιλιόμετρα, θα  διαθέτει 30   σύγχρονους σταθμούς τελευταίας τεχνολογίας ενώ το  κόστος κατασκευής του έργου υπολογίζεται στα 3,3 δις ευρώ.

Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες και θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως.

Με αυτόματους συρμούς χωρίς οδηγό!

Η καινοτομία του έργου είναι ότι οι συρμοί δεν θα διαθέτουν οδηγό! Το κέντρο ελέγχου, μέσω υπολογιστών, χαράσσει τη διαδρομή του συρμού.  Όταν οι πόρτες κλείσουν και αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα, για λόγους ασφαλείας, δίνεται η εντολή μέσω υπολογιστή και το τρένο ξεκινάει.

Όλες οι κινήσεις του συρμού ελέγχονται από επιμέρους υπολογιστές, έναν σε κάθε σταθμό.

Τα πάντα στην κίνηση των συρμών είναι σχεδιασμένα στην ακρίβεια. Οι ευθείες, οι στροφές, η ταχύτητα, όλα είναι προσχεδιασμένα. Όταν ο συρμός φθάσει σε σταθμό σταματά και  οι πόρτες ανοίγουν για την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου