Thumbnail
Δημοσκόπηση

Μια νέα δημοσκόπηση (της εταιρείας MRB για λογαριασμό του Star αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης) εξακολουθεί και δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν αλλαγές στα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Ωστόσο, η έκπληξη είναι στα ποσοστά των πολιτών που ουσιαστικά ζητούν ρήξη με τους δανειστές.

Το 54,8% συγκεκριμένα απαντά  ότι η κυβέρνηση πρέπει «να απορρίψει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ακόμα και αναγκαστεί να έρθει σε σύγκρουση/ρήξη με τους δανειστές, με ορατή  πιθανότητα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα». Μάλιστα, με την άποψη αυτή συμφωνεί  και το 29,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές του 2015, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ποσοστό εκτινάσσεται στο 66,2%!

Με την άποψη «να αποδεχθεί τα νέα μέτρα που της προτείνουν οι εταίροι και δανειστές ώστε να μην έρθει σε σύγκρουση /ρήξη μαζί τους για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση» συμφωνεί το 32,2% των ερωτηθέντων (το 22,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 54,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τα ποσοστά παρουσιάζουν κάμψη και βρίσκεται στο 14,2% από το 14,7% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Πτώση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνει 7% έναντι 7,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει αύξηση και βρίσκεται στο 6,9% έναντι 6,1%.

Όμοια κατάσταση και για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6,8% έναντι 6,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκεντρώνει ποσοστό 2,3% κάτι που σημαίνει πως μένει εκτός Βουλής, όπως και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,3%. Αύξηση των ποσοστών παρουσιάζει και το Ποτάμι με 2,1% έναντι 1,5%, αλλά κι αυτό το ποσοστό δεν του δίνει το εισιτήριο για τη Βουλή.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις το 41% των ψηφοφόρων του δηλώνει πως θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται πως μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 12,2% και το ΚΚΕ σε ποσοστό 9,9%.


Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό, «νικητής» βγαίνει και πάλι ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ με ποσοστό 45%. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 33,1% και ο Αλέξης Τσίπρας 18,1%.

Ενδεικτικό της απογοήτευσης των πολιτών για το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι πως σε ποσοστό 50,65% δεν θεωρούν κανένα από τα δύο κόμματα ικανά να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ 89,8 % ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΣΧΗΜΑ!     

Συντριπτικά υψηλά είναι τα ποσοστά των απαισιόδοξων πολιτών.

Στην ερώτηση συγκεκριμένα «πώς πιστεύετε ότι θα πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», τα ποσοστά των απαντήσεων είναι:

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ 68,3%

ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΗΜΑ 21,5%

ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ-ΟΥΤΕ ΑΣΧΗΜΑ 8,2%

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ 1,2%

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ 0,9%.

Συνολικά δηλαδή, το 89,8% πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ ή αρκετά άσχημα, έναντι μόλις… 2,1 % που πιστεύει ότι θα πάνε «αρκετά ή πολύ καλά»!
ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Στην ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των πολιτών που  δεν τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ είναι κάθε άλλο παρά αμελητέο, αν και η περισσότεροι πολίτες είναι αντίθετοι με το Grexit.

Τα ποσοστά των απαντήσεων συγκεκριμένα στο ερώτημα «εσείς προσωπικά θέλετε να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ» είναι:

ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ 46,4%

ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 12,4%

ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 20,7%

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ 17,4%

ΔΕΝ ΞΕΡΩ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 3,1%

Συνολικά, το 58,8% τάσσεται «σίγουρα ή μάλλον» υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 38,1% είναι «μάλλον ή σίγουρα» κατά του κοινού νομίσματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου