Thumbnail
Ένας απρόσμενος επισκέπτης αναστάτωσε πριν από λίγες ημέρες τους κατοίκους της Βόρειας Ικαρίας, καθώς τις βραχώδεις ακτές του νησιού, στην περιοχή του Αρμενιστή, είχε προσεγγίσει ένα σπάνιο είδος φάλαινας.   

Οικολογικές οργανώσεις φρόντισαν να απομακρύνουν το θαλάσσιο θηλαστικό, καθώς ήταν επικίνδυνη η παραμονή του τόσο κοντά στα βράχια ενώ ήταν ήδη τραυματισμένο. Το ζώο παρέμεινε περίπου στα 50 μέτρα από την ακτή και έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν.     

Πρόκειται για το είδος «ζιφιός», το οποίο συνήθως συναντάται σε ολιγομελείς ομάδες, σε περιοχές όπου υπάρχουν απότομα θαλάσσια φαράγγια. Έχει μήκος 5-7 μέτρα και βάρος 2-3 τόνους. Η περιοχή βορειοανατολικά της Ικαρίας θεωρείται από τις σημαντικότερες στην ανατολική Μεσόγειο για τις φάλαινες, καθώς είναι μεταναστευτικό πέρασμα αλλά και περιοχή με μόνιμους πληθυσμούς. 

Η οργάνωση «Αρχιπέλαγος» έχει καταγράψει τους πληθυσμούς γύρω από το νησί. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kimolia
Πίνακες εκπαιδευτικών ΔΥΠΑ: Λίγες ώρες έμειναν για τις εγγραφές - Πώς θα κάνετε αίτηση
Λήγουν απόψε οι εγγραφές στο Μητρώο αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
Πίνακες εκπαιδευτικών ΔΥΠΑ: Λίγες ώρες έμειναν για τις εγγραφές - Πώς θα κάνετε αίτηση