Thumbnail
Ρεπορτάζ από το Παρίσι: Λεωνίδας Βουρλιώτης, Γιώργος Μπάρμπας

Ο δημοσιογράφοι Λεωνίδας Βουρλιώτης και Γιώργος Μπάρμπας βρίσκονται στο Παρίσι για λογαριασμό του alfavita.gr και μας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία

Ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία τα συνδικάτα εργαζομένων στη Γαλλία σχεδιάζουν κινητοποιήσεις διατυμπανίζοντας ότι η μάχη δεν θα συνεχιστεί από Δευτέρα είτε κερδίσει η πανούκλα είτε η χολέρα"

Υπό τη συλλογικότητα με όνομα «Κοινωνικό Μέτωπο», που είχε καλέσει σε «μάχη κατά των δύο υποψηφίων» μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών, τα συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία της Δημοκρατίας στις 8 Μαΐου στις 14:00.

Το σύνθημά τους: «συμμετέχετε στην πρώτη κοινωνική κινητοποίηση της πενταετίας (σ.μ. της πενταετούς θητείας του νέου Γάλλου προέδρου), είτε κερδίσει η χολέρα είτε η πανούκλα».  «Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από τις προτάσεις που έχουν κάνει οι υποψήφιοι», ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν εξηγεί ο Φρεντερίκ Γκιγιό του τομέα των αστυνομικών στο συνδικάτο CGT, που είναι μέλος της συλλογικότητας αυτής η οποία δημιουργήθηκε στις 27 Απριλίου.

Γενικότερα η ατμόσφαιρα στην Γαλλία φαίνεται έκρυθμη. Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο  , εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν και της Λεπέν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τους εκφράζει το πρόγραμμα τους. «Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες» φώναξαν οι μαθητές.

To alfavita.gr από αύριο το πρωί ξεκινάει ζωντανή 24ωρη ενημέρωση από την Γαλλία και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την βοήθεια των δύο απεσταλμένων της μέσω της πλατφόρμας Live Blogging

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα