Thumbnail
Tweets

Ο αμερικάνος πρόεδρος φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα για να επενδύσει στον ξενοφοβικό δημόσιο λόγο του καθώς λίγα λεπτά μετά την διπλή δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο ο πλανητάρχης άρχισε τα tweets εκμετάλλευσης του τρόμου.

Υποστήριξε στο μήνυμα του ότι η νέα επίθεση στη Βρετανία είναι επιχείρημα στην προσπάθεια του να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από έξι ως επί το πλείστον μουσουλμανικές χώρες- ένα προεδρικό διάταγμα που έχει μπλοκαριστεί από αμερικανικά δικαστήρια και τώρα βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. 

«Πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να είμαστε σε επαγρύπνηση. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματα μας. Χρειαζόμαστε την απαγόρευση ως ένα έξτρα επίπεδο ασφάλειας», έγραψε, προεξοφλώντας έτσι εμμέσως για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την επίθεση, πριν ακόμα η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώσει ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατία. 

Το tweet προκάλεσε θύελλα επικρίσεων από αναλυτές που το εξέλαβαν ως οπορτουνισμό από τον αμερικανό ηγέτη εις βάρος του Λονδίνου.

We must stop being politically correct and get down to the business of security for our people. If we don't get smart it will only get worse

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 4, 2017

At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is "no reason to be alarmed!"

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 4, 2017

Do you notice we are not having a gun debate right now? That's because they used knives and a truck!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 4, 2017

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Tufts, Ντάνιελ Ντρέζνερ αποκήρυξε τον Τραμπ ως έναν «φτηνό απατεώνα που έχει στα χέρια του μια εξουσία την οποία δεν κατανοεί».

Ο Τζον Χόργκαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια απάντησε στο tweet αποκαλώντας τον Τραμπ «Επικεφαλής καιροσκόπο», ενώ ο Βρετανός δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ανταμ  Γουάγκνερ  απάντησε στον Τραμπ: «Μήνυμα σπό το Λονδίνο: η πολιτική εκμετάλλευση είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα».  

Οκτώ λεπτά μετά το τελευταίο μήνυμα του, ο Τραμπ έγινε... πρόεδρος.

Το τρίτο tweet του άρμοζε περισσότερο σε μήνυμα ενός ηγέτη προς μια σύμμαχο χώρα που βιώνει μια τρομοκρατική επίθεση.

«Ο,τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Λονδίνο και την Βρετανία- θα είμαστε εκεί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ», έγραψε

Επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου

Ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε "παραφράση" των δηλώσεων του Σαντίκ Καν 

"Το να επικρατήσει ο πανικός σημαίνει πως οι τρομοκράτες θα έχουν νικήσει". "Ακριβώς γι' αυτό ονομάζεται τρομοκρατία", έγραψε ο δημοσιογράφος Mike Elgan στο twitter αποδομόντας την επίθεση του Τραμπ

Εδώ να σημειώσουμε πως ο  μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου ποτέ δεν έγραψε  πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, μίλησε για "βάρβαρες, σκόπιμες και δειλές επιθέσεις" και σύστησε "ψυχραιμία" αλλά και "προσοχή".

We are all shocked and angry today - but this is our city. We will never let these cowards win and we will never be cowed by terrorism. pic.twitter.com/kcosumkdCR

— Sadiq Khan (@SadiqKhan) June 4, 2017

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"