Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σή,ερα, Δευτέρα 19/6, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου.
Τη μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, πρόεδρος της «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α, η Ελένη Τάκου, πολιτική επιστήμονας και ο Χρήστος Ηλιάδης μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Στην αντιπροσωπεία που μετέβη και συνάντησε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συμμετείχαν επίσης ο Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος.
Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται πως: "Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στο γεγονός ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γκορυτσά είναι επαναλαμβανόμενες από την ίδια ομάδα φασιστών και ως εκ τούτου υπάρχει η άμεση ανάγκη να υπάρξει συσχετισμός όλων των σχετικών μηνύσεων σε μία ενιαία υπόθεση.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κράτησε τη μηνυτήρια αναφορά και είπε ότι θα προχωρήσει κεντρικά η διερεύνηση της και όχι από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπρόπυργου".
Στην ίδια ανακοίνωση εοισημαίνεται ακόμη πως "τα στοιχεία που κατατέθηκαν, φωτογραφικό υλικό και βίντεο είναι συντριπτικά για τη δράση της φασιστική ομάδας. Σε αυτά τα στοιχεία, τα θύματα αναγνωρίζουν τους φυσικούς δράστες των δολοφονικών επιθέσεων, που δέχτηκαν".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ