Thumbnail
Μια σπάνια εμπειρία περιήγησης για όσους παραμένουν στην πόλη διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα 7 του μήνα στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο.   

Ο χρυσός των Μυκηνών, τα κυκλαδικά ειδώλια, τα αριστουργήματα της αρχαίας γλυπτικής, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η περιοδική έκθεση «Οδύσσειες», αλλά και πολύ μουσική θα συνθέσουν το πρόγραμμα. 

Ειδικότερα την εν λόγω μέρα, από τις 20:00 έως τις 24:00, το ΕΑΜ θα είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για να καλωσορίσει τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και τους επισκέπτες που επιθυμούν να μαγευτούν στις αναρίθμητες αίθουσές του. 

Από τις 20.15 ως τις 21.15, αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί του Σωματείου Ελλήνων Ξεναγών, θα ξεδιπλώσουν στις ολόφωτες αίθουσες τις δικές τους «Νυχτερινές Ιστορίες», αφηγούμενοι άγνωστες όψεις των εκθεμάτων, που συναντούν τους μύθους και τα μυστήρια του αρχαίου κόσμου.

Από τις 21.30 ως τις 23.00 στον δροσερό εσωτερικό κήπο του Μουσείου, θα ακολουθήσει συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα.

Με αφορμή τη λαμπρότερη πανσέληνο του χρόνου, η ερμηνεύτρια θα προσφέρει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις δύο προσωπικές της δουλειές (Γυναίκα Τριαντάφυλλο-Λευκό Χαρτί), τις καινούργιες διασκευές σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου (Για χατίρι σου, Δεν έχει αρχή, Τι να θυμηθώ, Χόρεψαν τ’άσπρα πουλιά), καθώς και ένα απάνθισμα από τα πιο μελωδικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τη συμμετοχή του Γιάννη Παλαμίδα στο τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 20.00
Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23.30

Είσοδος ελεύθερη
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Φρικτά βασανιστήρια: Κάρφωσε σε σανίδες τα χέρια και τα πόδια της συντρόφου του, την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά
Όλα έγιναν επειδή του ζήτησε να χωρίσουν - Τη σταύρωσε με σανίδες και καρφιά
Φρικτά βασανιστήρια: Κάρφωσε σε σανίδες τα χέρια και τα πόδια της συντρόφου του, την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά
νεροτσουλήθρα
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του
Κατά την έρευνα που του έγινε στην κατοχή του εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι μήκους 12 εκατοστών 
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του