Thumbnail
ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δύο πολιτικές από δύο διαφορετικά Υπουργεία . Από τη μια το Υπουργείο Εργασίας με την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και το Γ.Γ. κ. Νεφελούδη, που πράττουν ό, τι είναι δυνατόν για τη διενέργεια διαλόγου, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου συμφέροντος και από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας που δυστυχώς φαίνεται πως ακολουθεί παλιοκομματικές πρακτικές εξυπηρέτησης «ημετέρων» εις βάρος όμως της κοινωνίας.

Χθες ανακοινοποιήσαμε στη σελίδα μας την ανακοίνωση των εκπροσώπων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ για τη φωτογραφική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και με την οποία ομολογεί παρανομίες σε σχέση με τον Οργανισμό, αλλά αντί να της θεραπεύσει, τις ενισχύει. Στόχος, η δημιουργία ενός αυταρχικού καθεστώτος στον ΕΟΠΠΕΠ για την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων με απόδοση ολοκληρωτικού χαρακτήρα εξουσιών στη Διευθύνουσα Σύμβουλο και με τη δίωξη των στοχοποιημένων από αυτήν εργαζόμενων.

Σήμερα εξέδωσε για το ζήτημα Δελτίο Τύπου η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι, ως όφειλε, ζήτησε τη διενέργεια διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά έναν από τους πλέον κομβικούς θεσμούς της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας. Τονίζει ότι το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα ξεκινώντας τις διαδικασίες. Όμως στη συνέχεια ο διάλογος διεκόπη με ευθύνη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος αν και παλαιός συνδικαλιστής, επέβαλε τον αποκλεισμό εκπροσώπων των εργαζόμενων από τη διαβούλευση.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα στον ΕΟΠΠΕΠ, με αποκορύφωμα την υπογραφή παράτυπου Κανονισμού Λειτουργίας. Δυστυχώς, η τροπολογία που κατέθεσε προχθές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί κυνική ομολογία των παρανομιών στις οποίες έχει υποπέσει για τον Οργανισμό, τις οποίες όχι μόνο επιχειρεί να θεραπεύσει, αλλά τις καθαγιάζει!
Το Υπουργείο Παιδείας – και κατά κύριο λόγο ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης –επιχειρούν να νομιμοποιήσουν:
1.    την έκδοση και υπογραφή Κανονισμού Λειτουργίας που περιέχει εργασιακά ζητήματα (άρα αποτελεί ταυτόχρονα Κανονισμό Εργασίας και χρειάζεται υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργού) μόνο με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας,
2.    την προδήλως αντισυνταγματική και παράνομη νομιμοποίηση και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα σειράς παράνομων αποφάσεων του Οργανισμού.
Ο στόχος της τροπολογίας είναι ο ΕΟΠΠΕΠ να απαλλαγεί από το δημόσιο έλεγχο και να μεταβεί σε ένα απολυταρχικό καθεστώς αδιαφάνειας. Η ΓΣΕΕ, ως όφειλε, ζήτησε τη διενέργεια διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά έναν από τους πλέον κομβικούς θεσμούς της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα ξεκινώντας τις διαδικασίες. Όμως στη συνέχεια ο διάλογος διεκόπη με ευθύνη του κ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος αν και παλαιός συνδικαλιστής, επέβαλε τον αποκλεισμό εκπροσώπων των εργαζόμενων από τη διαβούλευση.
Η υπογραφή μιας τέτοιας τροπολογίας και μάλιστα από τις πολιτικές δυνάμεις που καταδίκαζαν απερίφραστα τις φωτογραφικές τακτοποιήσεις «ημετέρων» και το «ξέπλυμα» ανομιών μέσω νομοθετημάτων αποτελεί ένδειξη ακραίου καθεστωτικού παλαιοκομματισμού. Ζητούμε την άμεση απόσυρσή της για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koronoios
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;
Ένας ακόμη «ένοχος» για τη μετάδοση, που δύσκολα πάει το μυαλό μας, είναι ο αγαπημένος μας «φίλος» που μας ξελασπώνει τις δύσκολες μέρες του...
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;
vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις πιο υψηλόβαθμες σχολές
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
tramp
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί
Πιθανότατα οι οπαδοί του υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι στο πλευρό του και ότι συμπάσχουν μαζί...
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί