Thumbnail
Χωρίς ασφάλιση μένουν έμποροι, επαγγελματίες, μηχανικοί και αγρότες

800.000 αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές

Αντιμέτωπα με τη διεύρυνση μιας διπλής μαύρης τρύπας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή τους βρίσκονται τα ασφαλιστικά Ταμεία. Και αυτό γιατί, δίπλα στη μαύρη τρύπα της εισφοροδιαφυγής, που διαχρονικά στερεί κρίσιμα έσοδα και υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 40% την τελευταία 3ετία της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας, μια νέα "γκρίζα ζώνη" υστέρησης εσόδων διαμορφώνεται την τελευταία διετία, εξ'αιτίας της πραγματικής πια αδυναμίας εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων να καταβάλουν τις εισφορές τους.

 

Χωρίς ασφάλιση μένουν έμποροι, επαγγελματίες, μηχανικοί και αγρότες

Αποτέλεσμα: αγρότες, έμποροι, μηχανικοί, επαγγελματίες, που δοκιμάζονται οικονομικά λόγω της ύφεσης και έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό ορυμαγδό νέων μέτρων, οδηγούνται σε στάση... εισφορών προς τα ασφαλιστικά τους Ταμεία, μένοντας σε αρκετές περιπτώσεις και οι ίδιοι ανασφάλιστοι, ή στερούνται, λόγω της συγκεκριμένης αδυναμίας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

 

Έτσι, ενώ το ΙΚΑ έχει αποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εισπράξει τις εισφορές και η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) σε τακτά χρονικά διαστήματα προχωρεί σε χαριστικές ρυθμίσεις προκειμένου να λάβει έστω ένα μικρό μέρος, στον ΟΑΕΕ, στον ΟΓΑ και στο ΕΤΑΑ το 40% έως το 55% των ασφαλισμένων δεν καταβάλλει τις εισφορές του λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

άραγμα στην ενημέρωση (πατήστε εδώ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα