Thumbnail

Με χημικά και ξύλο απάντησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον 902.gr, σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές της Θεσσαλονίκης που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία.

Το απόγευμα της Κυριακης είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σε εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, για το νέο εξεταστικό σύστημα. Mε αφορμή αυτήν την εκδήλωση η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας και οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΜΜΕ και Νομικής καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο.

Ωστόσο, τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν τον χώρο, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Μάλιστα, η Αστυνομία εμπόδισε να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου ακόμα και εκλεγμένοι μαθητές, σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι τους αφορούσε. Τελικά η εκδήλωση ακυρώθηκε. 

Μιλώντας στο «902.gr» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας, Θ. Κοκονάς, δήλωσε πως με αυτήν την επίθεση «έδειξαν ότι θέλουν να τα πούνε μεταξύ τους, χωρίς να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα», προκειμένου να παρουσιάσουν μία «κανονικότητα» που δεν ισχύει.

Την επίθεση καταδίκασε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. «Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο της. Πως όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί ή να στέλνει τα ΜΑΤ, θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: 902.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dpth-prytaneia.jpg
ΔΠΘ: Υπογραφή Μνημονίου με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
Μετά  το πέρας της υπογραφής θα ακολουθήσουν δηλώσεις τόσο από  εκπροσώπους του ΔΠΘ όσο και από μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής  για την...
ΔΠΘ: Υπογραφή Μνημονίου με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
gallika_0.jpg
Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας: Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση 800 οργανικών τους θέσεων- Τι ζητούν από το ΥΠΑΙΘ
Κείμενο Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. - D.U., με έδρα τη Θεσσαλονίκη προς το...
Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας: Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση 800 οργανικών τους θέσεων- Τι ζητούν από το ΥΠΑΙΘ
ekpaideytikos.jpg
Δικαιώθηκαν νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί του 2020! Ακυρώθηκε Απόφαση ανάκλησης μονιμοποιήσεων
Η απόφαση του διοικητικού εφετείου κρίνει άκυρη την απόφαση ακύρωσης των μονιμοποιήσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Δυτικής Αττικής!
Δικαιώθηκαν νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί του 2020! Ακυρώθηκε Απόφαση ανάκλησης μονιμοποιήσεων