Thumbnail
Είχε κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η εισαγγελέας της Κέρκυρας ενημέρωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως ο 44χρονος παραπέμπεται να δικαστεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις, κάτι που σημαίνει ότι το έγκλημα θεωρείται ρατσιστικό,

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες πως διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, αρνήθηκε πως το έγκλημα έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 44χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι διαπληκτίστηκε εντόνως με τον 63χρονο εργάτη γης για προσωπικούς λόγους στον επαρχιακό-αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών.

Στην απολογία του στην Ανακρίτρια Κέρκυρας ο 44χρονος φέρεται να έφερε ως κίνητρο της πράξης του, «την κατάσταση του εν βρασμώ ψυχής, στην οποία είχε περιέλθει», όπως είπε, «καθώς και την επήρεια ναρκωτικών και μέθης που βρισκόταν», όπως ισχυρίστηκε, και το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ισχύει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 44χρονος, σιδεράς, φέρεται στην απολογία του στην Ανακρίτρια να δήλωσε ότι «προσφάτως είχε πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του και αυτό του είχε επηρεάσει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση την οποία βρισκόταν».

Το ίδιο ανέφερε και ο δικηγόρος του 44χρονου στους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση μέθης και υπό την επήρεια ναρκωτικών και πως είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Στο μεταξύ, υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία την Κυριακή στις 18:00 στη Λευκίμμη Κέρκυρας με μήνυμα: «Η δολοφονία είναι φασιστική, δεν είναι υπόθεση προσωπική. Η σιωπή είναι συνενοχή. Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος