Thumbnail
Η κλασική παιδική ταινία αναβιώνει υπό το "χρίσμα" του Τιμ Μπάρτον - Οι υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας

Ντάμπο

Η νέα live action ταινία της Disney, «Ντάμπο» συστήνει τον Holt Farrier (Colin Farrell), ένα πρώην μεγάλο αστέρι του τσίρκου, που βρίσκει την ζωή του να διαλύεται όταν επιστρέφει από τον πόλεμο. Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Max Medici (Danny De Vito) προσλαμβάνει τον Holt για να φροντίζει ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά που τον κάνουν περίγελο του τσίρκου. Αλλά όταν τα παιδιά του Holt ανακαλύπτουν πως ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, ο αδίστακτος επιχειρηματίας V.A. Vandever (Michael Keaton) και μια ακροβάτρια με το όνομα Colete Marchant (Eva Green) επιδιώκουν να κάνουν τον Νταμπο, σταρ του τσίρκου.

Mektoub, Αγάπη μου

Ο γνωστός για την ταινία «Η Ζωή της Αντέλ» Αμπντελατίφ Κεσίες εξιστορεί τον "παράνομο" έρωτα του Αμίν και της Οφελί στην Τυνησία, ακολουθώντας τα πάθη και τις ενδόμυχες σκέψεις τους. 

Ο Καθηγητής και ο Τρελός
 

Λονδίνο, 1872. Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον) αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Λαμβάνει πάνω από 10,000 λήμματα από έναν δόκτορα Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.

Η συνταρακτική ιστορία πίσω από ένα μνημειώδες έργο της ανθρωπότητας μεταφέρεται στον κινηματογράφο και καθηλώνει τον θεατή με τη συναρπαστική πορεία της τρέλας δίπλα στην ιδιοφυΐα.

Ευτυχισμένος Λάζαρος

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα των "Θαυμάτων", Αλίτσε Ρορβάχερ, παραδίδει μια υπέροχη αλληγορία, που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών.

Ο Άγγελος
 

Buenos Aires, 1971. O Carlitos είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης.  Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Carlitos θα συλληφθεί. Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Του αποδίδονται πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες. Σήμερα μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού ο Carlitos είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής. 
 

Κωδικός Κολίμπρι

Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται. Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.
 

Η Τρύπα

Η Σάρα μετακομίζει με τον μικρό της γιο στο απομονωμένο νέο τους σπίτι σε μια επαρχιακή πόλη, ελπίζοντας να κάνουν μια καινούργια αρχή έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ομως η συνάντησή τους με την αλλόκοτη νέα τους γειτόνισσα και η προσωρινή εξαφάνιση του μικρού Κρις στο γειτονικό δάσος θα φέρουν στα όριά της τη Σάρα, η οποία θα ανακαλύψει μια τεράστια μυστηριώδη τρύπα στο έδαφος καθώς τον αναζητά. Το αγόρι θα επιστρέψει σύντομα, ωστόσο θα είναι διαφορετικό, κάνοντας τη μητέρα του να αναρωτηθεί αν πρόκειται πραγματικά για τον γιο της.
 

Πόλη υπό Κατοχή

Σε μία γειτονιά του Σικάγο, κοντά μία δεκαετία μετά την κατοχή από μία εξωγήινη δύναμη, Η ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ εξερευνά τις ζωές και των δύο πλευρών των εμπλεκομένων: αυτών που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και αυτών που αντιστάθηκαν.

Ελεύθερο Θέμα

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ trailer GR from Fantasia Audiovisual on Vimeo.

Μια άσκηση ελεύθερου θέματος της Σχολής Καλών Τεχνών θέτει σταδιακά και εν μέσω ενός ασταθούς περιβάλλοντος σε σύγκρουση τους φοιτητές με την καθηγήτριά τους, σε μια πλοκή που παίρνει εντελώς απρόσμενη τροπή.

Επιστροφή στην Κορυφή

Το βραβευμένο ντοκιμεντέρ με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ”, θα κυκλοφορήσει από τις 28 Μαρτίου 2019 αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Πατησίων 101) στην Αθήνα και στην αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στην Θεσσαλονίκη (Αποθήκη 1, Λιμάνι)
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πολλαπλό βιβλίο ..ένα ακόμα μαγικό φάρμακο για τις εκπαιδευτικές παθογένειες
«Ανά δεκαετία διάφοροι ειδικοί ανακαλύπτουν μια τεχνολογία, μια διαδικασία με την οποία υπόσχονται ότι θα μεταμορφώσουν το σχολείο. Όταν αυτό...
Πολλαπλό βιβλίο ..ένα ακόμα μαγικό φάρμακο για τις εκπαιδευτικές παθογένειες
aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια