Thumbnail
Δήμος Θεσσαλονίκης

Στην επιβολή προστίμων για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει μετά το Πάσχα η δημοτική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγώ είμαι καπνιστής. Συνεχίζεται το κάπνισμα στα μαγαζιά, ενώ απαγορεύεται. Μετά το Πάσχα, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε θα επιβάλλονται πρόστιμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο κ.Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο.

Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας από τα μέσα Μαρτίου έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να ενημερωθούν 400 επιχειρηματίες, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Το ύψος των προστίμων ξεκινά από τα 600 ευρώ και οι ποινές θα φτάνουν έως την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η «καμπάνα» για τους πελάτες - καπνιστές είναι 50 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος