Thumbnail
Εκδήλωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει για τη 16η Δ.Ε.Β.Θ., σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Πειραματική Σκηνή Τέχνης, εκδήλωση με τίτλο: «Η λογοτεχνία επί σκηνής»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Βαβέλ» στο περίπτερο 15, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η τεράστια απήχηση που έχουν τα λογοτεχνικά έργα ανάμεσα στους καλλιτέχνες του θεάτρου θέτει μια σειρά από ζητήματα που αξίζουν να προσεχθούν: Μας τελείωσαν τα δραματικά έργα και αναζητούμε πλέον λύσεις εκτός θεάτρου; Ή μήπως έχει να κάνει με τη γενικότερη τάση της εποχής μας προς τον «υβριδισμό»;

Τι ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζει η μεταφορά ενός έργου που γράφτηκε για να διαβαστεί και μόνο;

Πώς συμβιώνει το «εκεί και τότε» μιας μυθιστορηματικής αφήγησης με το «εδώ και τώρα» της θεατρικής εμπειρίας; Συζήτηση για τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στο θέατρο και ανάγνωση αποσπασμάτων από διηγήματα του κλασικού Παπαδιαμάντη και του σύγχρονου Σωτήρη Δημητρίου.

Συντονιστής-ομιλητής: Σάββας Πατσαλίδης, καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΑΠΘ και καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συμμετέχουν: η ηθοποιός Έφη Σταμούλη, καθώς και φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού και καθηγητή τους Χρήστου Στυλιανού.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γρηγόρης Πλαστάρας

 

vivlio.jpg

 

logotex.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos.jpg
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας
«Στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο… Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός»
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας
ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ