Ο Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι, κατέληξε από νεφρική ανεπάρκεια
Ηταν η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που χρησιμοποιούσε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και δεν μπορούσε να περπατήσει κανονικά.

Ο Ούσκο, που είχε βρεθεί τραυματισμένος σε δάσος και τον είχε περιθάλψει ο “Αρκτούρος”, έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφού διαγνώσθηκε με νεφρική ανεπάρκεια και η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

“Η νεφρική ανεπάρκεια δεν είχε σχέση με την αναπηρία του Ούσκο, που κατέληξε στις 25 Νοεμβρίου” ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του “Αρκτούρου”, Πάνος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι παρά την αναπηρία στα πίσω πόδια του, το ηλικίας περίπου πέντε χρόνων αρκουδάκι, επιδείκνυε τεράστια θέληση για ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, “ο Ούσκο γνώρισε από πολύ μικρός το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων, αφού σκότωσαν τη μητέρα του και τον εγκατέλειψαν τραυματισμένο, μόνο του στο δάσος”. Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και πως δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει κανονικά.

Αν και οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, οι φροντιστές και οι κτηνίατροι του Ούσκο διέκριναν σε αυτόν μια απίστευτη δύναμη και τρομερή θέληση για ζωή και αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή ενός ειδικού αμαξιδίου σχεδιασμένου για εκείνον, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα. Πράγματι, ο Ούσκο δέχτηκε γρήγορα το αμαξίδιο και προσαρμόστηκε στη νέα του καθημερινότητα, ενώ καθώς μεγάλωνε, χρειάστηκε να αλλάξει τρία διαφορετικά αμαξίδια συνολικά.

Προκειμένου μάλιστα να κινείται ελεύθερα, ο “Αρκτούρος” διαμόρφωσε τον χώρο όπου ζούσε, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια, κατασκεύασε μια μικρή πισίνα αλλά και διάφορα ειδικά παιχνίδια.

“Κάθε χρόνο, λίγο πριν τις γιορτές, οι φροντιστές τού έδιναν το χριστουγεννιάτικο δώρο, ένα κουτί γεμάτο λιχουδιές τις οποίες απολάμβανε! Δυστυχώς φέτος δεν πρόλαβε να απολαύσει ένα ακόμα...” καταλήγει η ανακοίνωση του “Αρκτούρου”.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες του Ούσκο που παραχώρησε ο "Αρκτούρος"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe
ΔΟΕ: Αντιδράσεις για το υποχρεωτικό σεμινάριο εκτός ωραρίου - Ζητούν αλλαγή οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις για το υποχρεωτικό σεμινάριο εκτός εργασιακού ωραρίου από το Ι.Ε.Π. – Ε.Κ.Π.Α. για τους υπεύθυνους ενδοσχολικής βίας
ΔΟΕ: Αντιδράσεις για το υποχρεωτικό σεμινάριο εκτός ωραρίου - Ζητούν αλλαγή οι εκπαιδευτικοί
kapnisma_mathites
Η εξάρτηση από τη νικοτίνη στα σχολεία - Γεύσεις και αρώματα οδηγούν σε εθισμό
Η ανησυχητική διάδοση του καπνίσματος στις σχολικές κοινότητες και η επιρροή του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους νέους
Η εξάρτηση από τη νικοτίνη στα σχολεία - Γεύσεις και αρώματα οδηγούν σε εθισμό
sxol_eksoterikou.jpg
Σχολεία της Ομογένειας στο χείλος του γκρεμού: Η κρίση στελέχωσης φτάνει στο απροχώρητο
Η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και ζητά ριζικές...
Σχολεία της Ομογένειας στο χείλος του γκρεμού: Η κρίση στελέχωσης φτάνει στο απροχώρητο