Άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Ιερώνυμος
Οι ιεράρχες φέρονται να είναι ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου

Επιστολή προς την κυβέρνηση έστειλε απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ζητώντας το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Ορθοδοξία, ο αρχιεπίσκοπος συνέταξε την επιστολή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ στα οποία και διάβασε το περιεχόμενό της. Σε αυτή ζητούν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι εκκλησίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την πολιτεία για το άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανωμαλία στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη Παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα, τη νύχτα της 26ης προς 27η Μαΐου.

Οι ιεράρχες φέρονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να είναι ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία που έγινε χθες από την ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν. Ενώ λίγες ημέρες πριν, δεν είχε γίνει δεκτή η περιφορά του Επιταφίου.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των πιστών, προτείνουν να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός τους σε κάθε εκκλησία, με βάση τα τετραγωνικά του ναού, όπως και συγκεκριμένες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ότι εξετάζει το ζήτημα αναμένονται τις εκτιμήσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεμος
Αντώνης Ρέμος: «Τώρα ξεκινάμε» - Η Εφορία ξεψαχνίζει τους λογαριασμούς του - «Με εκθέτουν, λυπάμαι»
Ο τραγουδιστής τονίζει πως δεν έχει διαπράξει ποτέ του διαφυγή
Αντώνης Ρέμος: «Τώρα ξεκινάμε» - Η Εφορία ξεψαχνίζει τους λογαριασμούς του - «Με εκθέτουν, λυπάμαι»
μηχανάκι
Όνειρο θερινής νυκτός... η προσβασιμότητα των ΑμεΑ - Aπό παράταση σε παράταση οι ρυθμίσεις που θα άλλαζαν τη ζωή τους
Η Αθήνα, αλλά και συνολικά η χώρα πάσχει ακόμα σημαντικά σε κεφαλαιώδη σημεία που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα για όλους, ένα θέμα που στις...
Όνειρο θερινής νυκτός... η προσβασιμότητα των ΑμεΑ - Aπό παράταση σε παράταση οι ρυθμίσεις που θα άλλαζαν τη ζωή τους