Πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν σίγουροι ότι «θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»
Πανεπιστημιακοί καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι βέβαια και υποστηρίζουν ότι Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού

«Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας. Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Ν. Σύψας είπε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες. Το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο».

Τέλος, σε σχέση με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη ότι αν δεν είχαν παρθεί εγκαίρως τα μέτρα θα είχαμε 13.685 νεκρούς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε:

«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί».

«Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Mικροβιλογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι κανείς δεν ξέρει εάν θα έρθει νωρίτερα και πότε το δεύτερο κύμα της πανδημίας λόγω κορωνοϊού. 

«Με ανησυχούν αυτά τα κρούσματα που εμφανίζονται στις δομές, έχουμε τον τουρισμό που πρέπει να έρθει, δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι, πρέπει να ξεκινήσει η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.. είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», επισήμανε.

Ο καθηγητής σχολιάζοντας το γεγονός ότι σε γερμανική εκκλησία νόσησαν 110 άτομα, υποστήριξε ότι κρίσιμο θέμα είναι να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πλένουμε όσο μπορούμε να χέρια μας και τις επιφάνειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος