koronoios
Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η θνητότητα εξ αιτίας του κορονοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης, όπου τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν το 0,2% και τα οποία στην πράξη είναι ακόμη μικρότερα λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού

Η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού από επισκέπτες που προέρχονται από χώρες όπου η πανδημία έχει ελεγχθεί, είναι ελάχιστη, τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν την πανδημία σε συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Interamerican που συμμετείχε χορηγικά στην εκδήλωση, ο κ. Μόσιαλος συνόψισε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η θνητότητα εξ αιτίας του νέου κορονοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης, όπου τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν το 0,2% και τα οποία στην πράξη είναι ακόμη μικρότερα λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού. Αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η επιστημονική έρευνα θα καρποφορήσει, καθώς έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη φάση.

Αναφορικά με τα διδάγματα της πανδημίας για την επόμενη ημέρα του υγειονομικού συστήματος στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ. Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση και την τήρηση των μέτρων από την κοινωνία, ώστε να αποφευχθεί-ελεγχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα ενώ ανέδειξε τη σημασία της ευρείας χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patini.jpg
Αγρίνιο: Σοβαρός τραυματισμός 27χρονης σε τροχαίο με πατίνι- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Η 27χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι από την σύγκρουση με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 20χρονος (ο οποίος επίσης τραυματίστηκε ελαφρά) και διακομίσθηκε στο...
Αγρίνιο: Σοβαρός τραυματισμός 27χρονης σε τροχαίο με πατίνι- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
axepa
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει προβλήματα - Ψύχουν το ακτινοθεραπευτικό με ανεμιστήρες
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει προβλήματα - Ψύχουν το ακτινοθεραπευτικό με ανεμιστήρες