Σαλάτα κουσκούς
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα, με κουσκούς, ψητά λαχανικά και μυρωδικά που θα σας χορτάσει και θα σας δροσίσει

Η σαλάτα αυτή ετοιμάζεται πανεύκολα και αξιοποιεί διάφορα λαχανικά και μυρωδικά που έχουν περισσέψει και είναι ξεχασμένα στο ψυγείο σας, ενώ νοστιμίζει υπέροχα με μια απλή σως μουστάρδας και λίγη θρυμματισμένη φέτα.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το κουσκούς

2 φλιτζάνια κουσκούς

3 φλιτζάνια νερό ζεστό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την σαλάτα

3 πιπεριές κόκκινες

6 πιπεριές πράσινες (κέρατο)

500 γραμμάρια τοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια μέτρια

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ελιές, εκπυρηνωμένες και κομμένες σε φέτες

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Μερικά φύλλα βασιλικού, για διακόσμηση

Για την σως

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χυμό από ½ λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή και επιπλέον

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Λίγη θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τα ψητά λαχανικά. Χοντροκόψτε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, τα τοματίνια ή τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, αφήστε τα σκόρδα ολόκληρα και αραδιάστε τα όλα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Αλατίστε, ραντίστε με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα και έπειτα αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

2. Ετοιμάστε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή σωτάροντας σε μια κατσαρόλα το ζυμαρικό για λίγα λεπτά με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλτε το νερό με το αλάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέψτε το για 8-10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Αφήστε το να κρυώσει.

3. Στήστε τη σαλάτα. Πάρτε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος και βάλτε το κουσκούς, τα ψητά λαχανικά, τις ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά.

4. Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάλτε όλα τα υλικά για τη σως, χτυπήστε τα καλά και περιχύστε με αυτή την σως τη σαλάτα.

5. Θρυμματίστε με τα χέρια σας τη φέτα πάνω από την σαλάτα και ανακατέψτε καλά για μια ακόμα φορά. Διακοσμήστε με τα φύλλα βασιλικού και απολαύστε!!!

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα