υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός έκανε γνωστό πως αύριο θα βρίσκονται στην ΚΕΔΕ τα κονδύλια για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, σημειώνοντας ότι θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Mιλώντας για τη διαδικασία καταγραφής των αδήλωτων τετραγωνικών, τόνισε ότι: «Δηλώθηκαν 21 εκατομμύρια τετραγωνικά από 1 εκατομμύριο πολίτες. Πρόκειται για μια σχέση εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται μεταξύ Δημοσίου και πολιτών. Δεν θα δοθεί παράταση για την ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών. Εάν ένας πολίτης μέσα στον Σεπτέμβριο δηλώσει το αυθαίρετο είναι απολύτως καλυμμένοι».

Aναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ανέφερε πως: «Πρώτιστο ενδιαφέρον η διασφάλιση της υγείας πολιτών και εργαζομένων, με λειτουργία του Δημοσίου. Θεσπίσαμε την σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων σε τρία ωράριο στις 7, 8 και 9 το πρωί. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που προσέρχονται σε κλειστούς χώρους του Δημοσίου να φορούν μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται είτε εξ αποστάσεως, είτε με αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες. Πρακτικά, δεν ήταν δυνατόν να δίνουμε κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επιλέχθηκαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα δοθούν δωρεάν μέσω της Ένωσης Δήμων.

Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία. Τη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας. Η εισήγηση των επιστημόνων είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου».

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ή θα μετατεθεί η ημερομηνία, παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Νίκης Κεραμέως, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.  

Για τα φορολογικά – οικονομικά ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως: «Η φιλοσοφία της ΝΔ είναι η συνεχής μείωση της φορολογίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου», ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, είπε: «Χθες ο Πρόεδρος προχώρησε σε νέα ενέργεια με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Χρησιμοποιεί τον εθνικισμό λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ - ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

goneis
Δικαιούνται άδεια οι γονείς για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο;
Νέα σχολική χρονιά: Ποιοι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται άδεια σχολικής παρακολούθησης;
Δικαιούνται άδεια οι γονείς για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο;
taxi
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
Τι θα ισχύσει το νέο σχολικό έτος για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία;
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
nikolopoulos
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"
Με έγγραφο (Α.Π. 14322/22-07-2024)  του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις κατανομής τμημάτων
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"