Συναγερμός από έρευνα του ΑΠΘ: 2.000 κρούσματα ημερησίως τον Δεκέμβριο
Με το παρόν πλαίσιο και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να προσεγγίσουν τα 2.000, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το ΑΠΘ

Μια έρευνα που καταδεικνύει τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η επιδημία παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρόβλεψη λαμβάνει υπόψιν της τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που είναι βρίσκονται σε ισχύ για τον υπολογισμό των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μιλώντας στο MEGA για τα αποτελέσματα της έρευνας, ο  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε ότι τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν αν ληφθούν πρόσθετα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Ακόμα, ο καθηγητής, μίλησε για μία συσκευή που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία δύναται να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Έτσι, όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

Η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε σχολικές αίθουσες που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα