Πατέρας Σαχζάτ Λουκμάν
Ο 27χρονος Σαχζάντ Λουκμάν πέθανε στην προσπάθεια να ξεφύγει από τάγμα εφόδο της Χρυσής Αυγής - «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας του

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με σωρεία καταγεγραμμένων επιθέσεων και δολοφονικών ενεργειών, ήταν γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του '90, ενώ οι συνθήκες της κρίσης δημιούργησαν ευνοϊκό έδαφος για τη δημιουργία ιδιότυπων «ζωτικών χώρων» της οργάνωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Άγιο Παντελεήμονα.

Η γεωγραφική εξάπλωση της οργάνωσης πάντα ξεκινούσε με κρεσέντο βίαιων επιθέσεων στο πλαίσιο της επιβολής τρόμου στις γειτονιές, με ενέδρες και στοχευμένες επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς αντιπάλους.

Θύμα μιας τέτοιας επίθεσης ήταν και ο Σαχζάντ Λουκμάν, 27χρονος εργάτης από το Πακιστάν που εργαζόταν στην Ελλάδα για να βοηθήσει την οικογένειά του. 

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 ο Λουκμάν πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα, για να πιάσει βάρδια στη λαϊκή αγορά.

Δύο Χρυσαυγίτες (οι καταδικασθέντες Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος) τον εντόπισαν στην οδό Τριών Ιεραρχών και του κατάφεραν 7 μαχαιριές. Η ασφάλεια και η άνεση που ένιωσαν οι δράστες ήταν ενδεικτική, καθώς κατά τη σύλληψή τους στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε πάνω τους το μαχαίρι.  Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σιδηρογροθιά, σφεντόνα και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του δικαστικού αγώνα για τη δικαίωση του θύματος, τραγική φιγούρα στάθηκε ο Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ.

Ο Χουσεΐν ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη ξανά, για την αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, καθώς και όλους τους Έλληνες για την υποστήριξή τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις πιο υψηλόβαθμες σχολές
Μηχανογραφικό: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του - Που πάνε οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές
tramp
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί
Πιθανότατα οι οπαδοί του υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι στο πλευρό του και ότι συμπάσχουν μαζί...
Οπαδοί του Τραμπ εμφανίστηκαν με επίδεσμο στο δεξί αυτί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»
«Το δικό μου επιχείρημα που αφορά την αξία του σχολείου είναι το εξής: Τι είναι το σχολείο λοιπόν παιδιά; Είναι ένας τόπος συνάντησης»
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»