Εμβόλιο-Βασιλακόπουλος: Ο γιατρός από την Κέρκυρα «παρέλυσε» λόγω ΕΔΕ
Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο γιατρός που δηλώνει ότι παρέλυσαν τα πόδια του μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου - «Σκηνοθετημένη» παράλυση, λόγω ΕΔΕ καταγγέλλει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Σημάδια βελτίωσης φαίνεται να παρουσιάζει ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι παρέλυσαν τα πόδια του, όπως και στην περίπτωση της 40χρονης νοσηλεύτριας, λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.  Πάντως, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. κάνει λόγο για... «σκηνοθετημένη» παράλυση, λόγω ΕΔΕ.

«Από σήμερα τα χαράματα κουνάω λίγο τα δάχτυλα μου. Τώρα που έφυγε ο νευρολόγος τα κουνάω τα δάχτυλα, ελαφρώς λυγίζω τα πόδια μου. Και βαριά να τα σηκώσω. Δεν γίνεται να τα σηκώσω, δεν γίνεται», αναφέρει ο κ. Σκιαδόπουλος, γιατρός και πρώην Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

Το πρωί της Δευτέρας υποβλήθηκε στη δεύτερη δόση του εμβολίου και το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως περιέγραψε, εμφάνισε κόπωση, μυαλγίες, αλλά και παράλυση στα κάτω άκρα.

«Το βράδυ κατά τις 21.30 αισθανόμουν μια κάποια κακουχία. Μια βαριά γρίπη. Κατά τις 22.00 πάλι πιο έντονα, έπεσα στο κρεβάτι μου. Το πρωί ξύπνησα 07.05 να πάω στη δουλειά μου αλλά τίποτα η μέση μου και τα πόδια μου ήταν παράλυτα», επισημαίνει.

«Λόγω της ΕΔΕ… του κόπηκαν τα πόδια»

Πάντως, η... «βόμβα» έπεσε το πρωί της Τετάρτης από τον, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο«Πρόκειται για συνάδελφο ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμών. Και ο οποίος τη μία μέρα αιτιάθηκε ότι είχε δύσπνοια και την άλλη παράλυση. Ο εργαστηριακός έλεγχος δεν έδειξε τέτοια προβλήματα», καταγγέλλει συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα συμπτώματα συνέπεσαν χρονικά με την... ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος του γιατρού και δε φαίνεται ν’ αποτελούν παρενέργεια του εμβολίου.

«Προφανώς λόγω της ΕΔΕ του κόπηκαν τα πόδια. O δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα είναι από τους ευεργετημένους από την εκτός σειράς εμβολιασμού».

Ο κ. Σκιαδόπουλος πάντως, υποστηρίζει πως βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να καταθέσει ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει με ασθενοφόρο.

«Εγώ θέλω να πάω να καταθέσω όποτε μου το ζητήσουν. Με ασθενοφόρο; με ασθενοφόρο. Οποτεδήποτε. Είμαι στη διάθεση των οργάνων του κράτους».

Με τις εξετάσεις του να έχουν βγει καθαρές, ο χειρουργός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να εμβολιαστεί παρά την περιπέτεια υγείας του.

«Οι εξετάσεις μου είναι καθαρές. Και σήμερα θα πάω να κάνω και μια άλλη εξέταση έξω. Περιμένω να πάω κι έξω να την κάνω μεσημεράκι μου είπανε. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος τα έλεγα, τα λέω και θα τα λέω. Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε άλλη επιλογή», λέει.

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας παράλυση στα κάτω άκρα. Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης και ανυπομονεί να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά της.

«Να ελέγχουμε τις πληροφορίες»

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι οι πληροφορίες που αφορούν το εμβόλιο και δίνονται στη δημόσια σφαίρα θα πρέπει να ελέγχονται πολύ καλά.

«Οποιαδήποτε πληροφορία που είναι μη ελεγμένη, μη πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη, δημιουργεί αμφιβολίες για το εμβόλιο, προσφέρει πάρα πολύ κακές υπηρεσίες στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να εμβολιαστεί ο κόσμος και να λυθεί το πρόβλημα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το άγχος λόγω της ΕΔΕ, δημιούργησε τα σωματικά προβλήματα στον γιατρό από την Κέρκυρα και το εμβόλιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με την κατάστασή του.

«Οτιδήποτε εμφανίσει ένας άνθρωπος που εμβολιαστεί, δε σημαίνει ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Από τότε που βρέθηκε υπόλογος για ένα λάθος που έκανε, προφανώς λόγω του ψυχολογικού στρες που είχε δεν έχει εμφανίσει ένα, αλλά διάφορα συμπτώματα».

Στο πανεπιστημιακό Ιωάννινων ο γιατρός από την Κέρκυρα

Στο μεταξύ και με απόφαση των γιατρών του, ο ασθενής γιατρός από την Κέρκυρα μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντο, δικηγόρο ασθενούς, η μεταφορά του στα Ιωάννινα είναι απόφαση του νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου κατά του πελάτη του, ο κ. Κόντος σημείωσε πως «προκάλεσαν τον διασυρμό της προσωπικότητάς του».

Ο συνήγορος του ασθενούς και ο καθηγητής αντιπαρατέθηκαν για τις δηλώσεις κατά του γιατρού από την Κέρκυρα και σύμφωνησαν ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιάζονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Σε μια κετογονική δίαιτα, περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων στο 5% έως 10% των ημερήσιων θερμίδων σας
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Καφές μανιταριών
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες
Στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών Δημοσίων Σχέσεων (συναντήσεων – συσκέψεων)
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες