karolos_200xronia
του Δημήτρη Μάνου, εκπαιδευτικού

του Δημήτρη Μάνου, εκπαιδευτικού

Συγκινήθηκε ο πρίγκιπσ (έτσι θα τον έγραφε ο Μποστ!) της Ουαλίας όταν κατάθεσε το στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη και ελαφρώς δάκρυσε… Το πήραν τα «μέσα» και το έκαναν είδηση. Είναι η βαθιά ελληνική του καταγωγή από την Κερκυραία γιαγιά του αποφάνθηκαν. Εξ άλλου ο ίδιος, η επιτομή και η τέλεια απεικόνιση της καλοζωίας στο πρόσωπο του, δηλαδή της… κακοζωίας των άλλων, επισκέπτεται και ιδιωτικώς τη χώρα και έχει να πει για τα θερινά της κάλλη.

Όταν παιάνιζε ο ύμνος της θαλασσοκράτειρας «που κυβερνά τα κύματα» πίσω του βρίσκονταν παρατεταγμένοι όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι ηγέτες. Όπως ο Κύπριος πρόεδρος, της πρώην βρετανικής επικράτειας  δηλαδή  όπου ο Βρετανικός λέων έστειλε αρκετούς αγωνιστές στην αγχόνη κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας. Εξ άλλου μερικά στενά πιο κάτω οι ορδές των βρετανικών και αποικιακών στρατευμάτων είχαν ματοκυλίσει το λαό της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944. Πραγματικά βαθιοί δεσμοί αίματος… κατά κυριολεξία!

Θα είχε άραγε κάποιες αναμνήσεις αυτή η Κερκυραία γιαγιά για τη στάση της Αγγλίας στις αρχές της επανάστασης και πριν πραγματοποιήσει με τον Κάνιγκ τη στροφή στην πολιτική της; Όταν επέστρεφε στον Οθωμανό δυνάστη τους επαναστάτες που προσέγγιζαν τα Επτάνησα για να στρατολογήσουν αγωνιστές;  Λένε άραγε οι γιαγιάδες των γαλαζοαίματων παραμύθια και ιστορήματα  στα εγγόνια τους όπως οι κοινοί θνητοί; Θα πεθάνω με την απορία…

maori_karolos



Υ.Γ. Στη φωτογραφία αντίστοιχες συγκινητικές στιγμές από την επίσκεψη στους Μαορί της Νέας Ζηλανδίας που οι άποικοι της θαλασσοκράτειρας αφού εξολόθρευσαν ή  «προσάρμοσαν» σήμερα ξεπλένουν τις ενοχές με άφθονο φόλκ θέαμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιο σχολείο έχει βγάλει 9 καθηγητές Πανεπιστημίων

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος: Καρχαρίας κολυμπά μπροστά σε σκάφος λίγο έξω από το λιμάνι
Η τραγική ιστορία αμερικανίδας τουρίστριας που βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός καρχαρία
Η 68χρονη Κολίν, συνταξιούχος και μητέρα δύο παιδιών από το Μίσιγκαν, βρισκόταν στο ταξίδι των ονείρων της, μια περιοδεία καταδύσεων επτά εβδομάδων...
Η τραγική ιστορία αμερικανίδας τουρίστριας που βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός καρχαρία