Ηλίας Μόσιαλος: Εμβολιασμοί και Παιδιά
«Εάν εμβολιαστούν και τα παιδιά θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά», λέει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Πολύ ψηλά αξιολογεί τον εμβολιασμό των παιδιών για τον έλεγχο της πανδημίας, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι η επέκταση των κλινικών δοκιμών για τα εμβόλια του κορονοϊού σε εφήβους και παιδιά έχει φέρει πολλά και ευχάριστα νέα. Υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και επισημαίνει ότι «εάν εμβολιαστούν και τα παιδιά θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά».

«Καταλύτης» τα παιδιά για την «ανοσία της αγέλης»

Ο καθηγητής του LSE αναφέρει ότι στην κουβέντα περί «ανοσίας της αγέλης» δεν λαμβάνεται υπόψη, σε πολλές χώρες, ο εμβολιασμός των παιδιών. «Είναι γνωστό πως τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν και να κολλήσουν και να μεταδώσουν τη νόσο, αλλά όπως επίσης γνωρίζουμε τα εμβόλια δίνονται τώρα σε όλους όσοι είναι 16 ετών και άνω. Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι πως τα παιδιά ηλικίας 0-15 ετών είναι περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Άρα είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο να εμβολιαστούν τα παιδιά» λέει.

Ο κ. Μόσιαλος υποστηρίζει ότι ο εμβολιασμός όχι μόνο μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά από το να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό, αλλά και να τα προστατέψει από τη σπάνια αλλά επικίνδυνη συνέπεια της νόσου που έχει παρατηρηθεί στα παιδιά, γνωστή ως Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο.

«Πρώτα λοιπόν θα γίνουν οι δοκιμές σε εφήβους, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τα μικρότερης ηλικίας παιδιά. (Σε μια ανασκόπηση παιδιατρικών περιπτώσεων COVID-19, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 αποτελούσαν το 63% των περιπτώσεων, ενώ τα παιδιά 5 έως 11 ετών αντιπροσώπευαν μόλις το 37% (www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6939e2.htm)».

Τα πρώτα αποτελέσματα κλινικών μελετών

Μάλιστα, αναφέρεται και στα αποτελέσματα που έδειξαν οι πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίων σε εφήβους. Συγκεκριμένα, αφορά το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, το οποίο κατέγραψε 100% αποτελεσματικότητα και ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων, που υπερέβαιναν εκείνων που αναφέρθηκαν στη δοκιμή συμμετεχόντων ηλικίας 16-25 ετών. Περαιτέρω, η χορήγηση του εμβολίου ήταν καλά ανεκτή, με ανεπιθύμητες ενέργειες γενικά συμβατές με αυτές που παρατηρήθηκαν στους συμμετέχοντες ηλικίας 16 έως 25 ετών. Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 2.260 έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών και έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για ενδεχόμενο απόλυσης εκπαιδευτικών: «Δεν γίνεται να μην δέχονται αξιολόγηση οι δημόσιοι λειτουργοί»
Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Υπάρχει μία διαδικασία η οποία διέπεται από το πειθαρχικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων, είναι...
Μαρινάκης για ενδεχόμενο απόλυσης εκπαιδευτικών: «Δεν γίνεται να μην δέχονται αξιολόγηση οι δημόσιοι λειτουργοί»
μαθητης
Σοβαρό τροχαίο στο κέντρο του Μαραθώνα – Τραυματίστηκε σοβαρά μαθητής Λυκείου
Το φορτηγό πέρασε ξυστά από στάση γεμάτη μαθητές – Ο τραυματίας φέρει πολλαπλά κατάγματα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του
Σοβαρό τροχαίο στο κέντρο του Μαραθώνα – Τραυματίστηκε σοβαρά μαθητής Λυκείου
εκδήλωση
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια και την Τεχνητή Νοημοσύνη
«Η ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας είναι πλέον επιτακτική, οι προκλήσεις πολλές και η ταχύτητα της τεχνολογικής εξέλιξης συνεχής. Πρόκειται για...
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια και την Τεχνητή Νοημοσύνη