Κόντρα Παγώνη - Εξαδάκτυλου
«Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος της οποίας είναι η Ματίνα Παγώνη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, και στην πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος του κόστους νοσηλείας τους. Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη είπε ότι «κάποιες άλλες χώρες έχουν κάποιες πρόνοιες όπως η Αυστρία που τους έχει περιορίσει εντός σπιτιού, και η αλήθεια είναι ότι όταν όλοι είμασταν ανεμβολίαστοι στο πρώτο κύμα και περιοριστήκαμε αυστηρά πετύχαμε να έχουμε ελάχιστή επίπτωση του ιού. Άλλες χώρες όπως χώρες της Άπω Ανατολής τους θέτουν προ των ευθυνών τους και τους λένε ότι ''εφόσον είστε ανεμβολίαστοι και δεν θέλετε το μικρό κόστος του εμβολιασμού αν θα σας προκύψει το μεγάλο κόστος των νοσηλειών, των νοσηλειών σε ΜΕΘ θα συμμετέχετε οικονομικά σε αυτό''. Αυτές είναι κάποιες πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται αλλού, αν μας ζητηθεί η γνώμη μας για το τι θα μπορούσε να γίνει και εδώ ναι θα τη δώσουμε».

Σερ ερώτηση για το ενδεχόμενο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και στην Ελλάδα απάντησε ότι «ένα μέρος βεβαίως, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Ένα μέρος δεν θα ήταν καθόλου παράλογο».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, στο οποίο προεδρεύει η Ματίνα Παγώνη, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας ότι προτρέπουν στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης». 

«Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων» καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το...
Erasmus+: Στην Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν νέοι πίνακες ΑΣΕΠ στη Γενική
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζονται νέοι πίνακες ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση